Karolina Pliskova (fostă lideră mondială) și Beatriz Haddad Maia (favorită 8) au părăsit turneul „WTA 500” de la Eastbourne încă din faza optimilor de finală.

Karolina PliskovaFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Karolina Pliskova și Beatriz Haddad Maia, eliminate în optimi la WTA Eastbourne

Campioană la Eastbourne în 2017 și 2019, Pliskova (18 WTA) a câștigat primul set al confruntării cu Daria Kasatkina, scor 6-3, dar le-a pierdut pe următoarele cu 6-3, 6-3. Meciul a durat două ore.

Kasatkina (11 WTA, favorită 9) va juca în sferturi împotriva câștigătoarei partidei dintre Ana Bogdan (61 WTA) și Caroline Garcia (5 WTA, favorită 2).

Daria s-a calificat în sferturi la cinci turnee pe iarbă în ultimele trei sezoane - este singura jucătoare din circuitul WTA care a reușit această performanță.

Tot miercuri, Beatriz Haddad Maia (13 WTA) a fost nevoită să abandoneze în momentul în care era condusă cu 6-4, 3-2 de Petra Martic (30 WTA).

Sportiva din Croația se va duela pentru un loc în semifinale cu învingătoarea meciului dintre chinezoaica Xiyu Wang (73 WTA) și americanca Madison Keys (25 WTA).

Turneul de la Eastbourne e de categorie WTA 500 și oferă premii în valoare totală de 780,637 de dolari. Campioana en-titre este Petra Kvitova. Acesta se va desfășura în perioada 26 iunie - 1 iulie.