Carlos Alcaraz a cucerit primul titlu din carieră pe iarbă, după ce a câștigat în fata lui Alex De Minaur (scor 6-4, 6-4) în finala turneului ATP 500 de la Londra. Ibericul a fost modest după victoria din finală și a vorbit și despre șansele sale la Wimbledon.

Carlos AlcarazFoto: Andy Rowland / imago sportfotodienst / Profimedia

Carlos Alcaraz, al patrulea jucător spaniol care cucerește Trofeul Reginei

Carlos Alcaraz și-a recâștigat locul de lider mondial în ierarhia ATP după succesul obținut la turneul de la Londra.

Ibericul a avut o prestație solidă în confruntarea cu Alex De Minaur și a reușit să câștige primul titlu din carieră pe iarbă.

Alcaraz a devenit al patrulea jucător spaniol din istorie care cucerește Trofeul Reginei, după Andres Gimeno (1960), Rafael Nadal (2008) și Feliciano Lopez (2017 și 2019).

La final, Alcaraz a fost destul de modest în privința parcursului său de la Queen's Club și a transmis și care sunt așteptările sale de la Wimbledon.

„Înseamnă mult pentru mine să câștig acest turneu, este prima dată când vin aici și este fantastic să știu că sunt la un nivel bun pe iarbă. Da, devin din nou numărul unu mondial, dar șansele mele la Wimbledon nu se schimbă.

Novak va fi și el acolo.... Este evident că mă simt mai bine decât la începutul săptămânii. Tenisul este viața mea. Tenisul este totul pentru mine. De fiecare dată când intru pe teren, îmi pun un zâmbet pe față.” - a declarat Carlos Alcaraz.

Wimbledon va începe pe 3 iulie și se va desfășura până la data de 16 iulie.