Victoria Azarenka (19 WTA) trece printr-un moment greu al carierei și a fost eliminată din nou în primul tur, de această dată la turneul WTA 500 de la Berlin, după înfrângerea în fața Aliaksandrei Sasnovich (70 WTA), scor 6-4, 6-4.

Victoria Azarenka Foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Victoria Azarenka, învinsă de Aliaksandra Sasnovich la WTA Berlin

Ultimele turnee i-au adus Victoriei Azarenka eliminări în primele runde. Dacă la Roland Garros a părăsit competiția în primul tur în fața Biancăi Andreescu, în urmă cu o săptămână a părăsit turneul de la 's-Hertogenbosch în turul al doilea, învinsă de Ashlyn Krueger, aflată pe locul 152 mondial.

La Berlin, Azarenka a început ezitant, iar conaționala sa a profitat din plin și a câștigat primul set.

Nici setul al doilea nu a fost mai bun pentru fosta câștigătoare de la Australian Open, iar Sasnovich a rezolvat partida după o oră și 39 de minute de joc.

Victoria Azarenka are în palmares două trofee de Grand Slam, cucerite la Australian Open în 2012 și 2013, dar și trei finale pierdute la US Open (2012, 2013 și 2020).

În turul al doilea, Aliaksandra Sasnovich o va întâlni pe cea de-a șasea favorită, grecoaica Maria Sakkari.

German Open este un turneu din categoria WTA 500 ce se desfășoară pe iarbă la Berlin. Turneul are loc în perioada 19-25 iunie și este dotat cu premii totale în valoare de $780,637. Campioana de anul trecut a fost Ons Jabeur.