Novak Djokovic este mare favorit să-și treacă în palmares cel de-al optulea Wimbledon. Fost lider mondial, Carlos Alcaraz vorbește despre singurul jucător care-l poate opri pe Djoker din drumul spre titlul cu numărul 24 de Grand Slam al carierei.

Novak DjokovicFoto: Thibault Camus / AP / Profimedia

Carlos Alcaraz spune că Nick Kyrgios are cele mai mari șanse să-l învingă pe Novak Djokovic la Wimbledon 2023

Sârbul l-a învins pe Alcaraz în semifinalele de la Roland Garros, iar acum cu doar câteva zile înainte de startul de la Wimbledon ibericul a vorbit despre jucătorul care are cele mai mari șanse să-l învingă pe Djoker la All England Club.

„Nick Kyrgios a jucat deja o finală la Wimbledon și e impresionant pe iarbă. Nu spun că eu nu sunt capabil să îl înving pe Djokovic pe această suprafață, dar cred că am mai puține șanse decât pe zgură sau hard.

Cred că Kyrgios este jucătorul cu cele mai mari șanse să îl stopeze pe Novak pe iarbă. Nole și Roger sunt poate cei mai buni jucători din istorie pe această suprafață” - Carlos Alcaraz, citat de eurosport.co.uk.

La ediția din 2022, Kyrgios a disputat finala turneului major de la Londra, dar a fost învins de Djokovic în patru seturi (scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3).

Australianul a lipsit luni bune din circuitul mondial, iar la revenire a fost învins surprinzător la Stuttgart de chinezul Yibing Wu (este de fapt singurul meci jucat de Kyrgios până acum în acest sezon).

De altfel, săptămâna trecută australianul spunea că există un singur jucător care-l poate învinge pe Djokovic pe iarbă, iar acela este tocmai el.

„Dacă eu nu pot să îl înving pe Djokovic pe iarbă, atunci nu va putea nimeni” - Nick Kyrgios, pentru Sky News.

Novak Djokovic s-a impus la All England Club la edițiile din 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 și 2022.

Dacă va câștiga și de această dată pe iarba londoneză, sârbul îl va egala la numărul de trofee de la Wimbledon pe Roger Federer, unul dintre marii rivali ai carierei lui Nole.

Elvețianul a ridicat trofeul deasupra capului la Wimbledon în anii 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012 și 2017.

Turneul de la Wimbledon este al treilea de Grand Slam al sezonului și va avea loc în perioada 3-16 iulie pe iarba de la All England Club din Londra. Va fi ediția cu numărul 136, iar campionii en-titre sunt Elena Rybakina (feminin) și Novak Djokovic (masculin).