Finala turneului ATP 250 de la 's-Hertogenbosch a adus față în față doi jucători obișnuiți prea puțin cu trofeele, iar câștig de cauză a avut olandezul Tallon Griekspoor.

Tallon GriekspoorFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jordan Thompson, învins de Tallon Griekspoor în finala ATP 's-Hertogenbosch

Cu principalii favoriți Daniil Medvedev și Jannik Sinner eliminați, finala s-a disputat între Jordan Thompson (103 ATP) și Tallon Griekspoor (38 ATP).

În fața propriilor susținători, olandezul s-a impus după trei seturi și două ore și 37 de minute de joc în fața jucătorului din Australia.

Fără trofeul câștigat în carieră, Jordan Thompson a fost aproape să producă surpriza, după ce a câștigat primul set și l-a dus pe al doilea la tiebreak, însă setul decisive i-a adus victoria lui Griekspoor.

Olandezul este la doar al doilea turneu câștigat din palmares, în ianuarie 2023 reușind să învingă în finala de la Pune (India).

Libema Open ('s-Hertogenbosch) are loc în perioada 12-18 iunie, pe iarbă, este un turneu pregătitor pentru Wimbledon, face parte din categoria ATP 250, are premii totale în valoare de 673.630 de euro, iar ultimul campion este Tim van Rijthoven (în 2022).