Iga Swiatek a cucerit sâmbătă al 4-lea titlu de Grand Slam al carierei, după ce a învins-o în finala de la Roland Garros pe Karolina Muchova, scor 6-2, 5-7, 6-4.

Iga SwiatekFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> VIDEO Karolina Muchova, în lacrimi după ce a fost învinsă de Iga Swiatek în finala Roland Garros

Iga Swiatek, al treilea trofeul câștigat la Roland Garros după finala impotriva Karolinei Muchova

Iga Swiatek este campioană pentru a treia oară la Roland Garros, după ce a trecut în marea finală de ceha Karolina Muchova.

Liderul mondial a avut un parcurs fantastic la Paris și a confirmat încă o dată că este cea mai bună jucătoare din circuitul WTA la ora actuală.

La finalul disputei de 2 ore și 49 de minute de pe arena Philippe Chatrier, Iga Swiatek s-a alăturat unui club select al celor mai tinere sportive care au câștigat 4 turnee de Grand Slam. Performanța aceasta a mai fost realizată de Serena Williams, în perioada 1999-2002.

Totodată, Swiatek este prima jucătoare de tenis după Justine Henin care câștigă două turnee consecutive de Grand Slam la Roland Garros.

La finalul meciului, Iga Swiatek și-a lăudat adversara, a mulțumit oamenilor prezenți pe arena Philippe Chatrier, dar și staff-ului.

„Vă mulțumesc! În primul rând, o felicit pe Karolina, de când ne-am întâlnit prima dată pe teren știam că vom juca în turnee importante, că ne vom întâlni în finale. Te-am simțit foarte bună pe teren și sper că ne vom mai întâlni în astfel de momente.

Felicitări echipei tale, știu cât de importante sunt echipele în sportul nostru, chiar dacă e un sport individual. Eu nu m-aș afla aici fără ajutorul echipei mele. Vreau să vă spun că o să încerc să mă port mai frumos, îmi cer scuze că am fost dificil de gestionat, suntem de săptămâni în șir în competiție, fără pauză...

Vă mulțumesc că m-ați suportat, vom sărbători împreună acum. Mulțumesc și familiei mele. Sunt mulți oameni care au venit aici din Polonia, vă mulțumesc tuturor!

Am spus-o de fiecare dată, nu este vorba doar despre rezultat, mă bucur să fiu aici, e locul meu preferat din circuit. Le mulțumesc organizatorilor, sponsorilor, tuturor celor din spatele scenei, care fac din acest turneu o ocazie minunată pentru noi.

Vreau să le mulțumesc și sponsorilor mei, dar și celor din tribune! Atmosfera a fost senzațională, sper să fie și mai furmos anul viitor. Vă mulțumesc că ați fost aici.” - a spus Iga Swiatek.