Karolina Muchova a făcut un turneu aproape perfect la Roland Garros, iar în marea finală a fost învinsă de Iga Swiatek (scor 2-6, 7-5, 4-6), principala favorită a Grand Slam-ului de la Paris.

Karolina MuchovaFoto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Karolina Muchova nu și-a putut stăpâni lacrimile după înfrângerea împotriva liderului Iga Swiatek

Karolina Muchova a pierdut finala de la Roland Garros în fața liderului Iga Swiatek, la capătul unui meci în care sportiva din Cehia a încercat să dea totul pentru a cuceri primul titlu de Grand Slam al carierei.

La festivitatea de premiere, Muchova nu și-a putut stăpâni lacrimile, fiind aplaudată de către publicul prezent pe arena Philippe Chatrier din Paris.

„Vă mulțumesc, o să încerc să păstrez scurt acest discurs. Sunt foarte emoționată, atmosfera a fost incredibilă și vă mulțumesc tuturor. Au fost trei săptămâni deosebite aici la Paris pentru mine și pentru echipa mea.

Am fost foarte aproape, dar se întâmpla asta atunci când joci împotriva celei mai bune jucătoare din lume. Vreau să te felicit atât pe tine (n.r, Iga), cât și pe echipa ta.

Vreau să mulțumesc și echipei mele, e cel mai greu să vă mulțumesc vouă. Când îi privesc pe ei, mă simt învingătoare.

Mulțumesc părinților mei, mulțumesc prietenilor mei, sper că e doar începutul și că mai avem multe astfel de momente. Împreună ne vom întoarce mai puternici.” - a fost mesajul Karolinei Muchova.