Aryna Sabalenka a fost învinsă dramatic de Karolina Muchova și s-a oprit în semifinale la Roland Garros 2023, dar sportiva din Belarus pare că a trecut deja peste acest eșec și a dezvăluit la conferința de presă că a primit și o veste bună.

Aryna SabalenkaFoto: Michael Baucher / imago sportfotodienst / Profimedia

Aryna Sabalenka va putea juca la Wimbledon 2023

Deși organizatorii de la Wimbledon au ridicat interdicția impusă jucătorilor din Rusia și Belarus, Aryna anunța la jumătatea lunii mai că nu știe dacă va putea participa la al treilea Grand Slam al anului.

Între timp, campioana de la Australian Open a primit viza de intrare în Marea Britanie și este fericită că va putea juca pe iarba londoneză.

„Am deja VISA pregătită, așa că pot sărbători că voi juca la Wimbledon, ceea ce este o veste grozavă. Sunt super emoționată, îmi place foarte mult să joc acolo, îmi place foarte mult atmosfera.

Mi-a fost foarte greu să nu joc la Wimbledon sezonul trecut, așa că abia aștept să mă întorc și să arăt cel mai bun tenis al meu acolo” - Aryna Sabalenka, la conferința de presă.

  • Cel mai bun rezultat al Arynei la Wimbledon este prezența în semifinalele ediției din 2021 (a fost învinsă de Karolina Pliskova, scor 5-7, 6-4, 6-4).

Aryna Sabalenka spune că Iga Swiatek este favorită în finala Roland Garros 2023

Muchova a învins-o cu 7-6(5), (5)6-7, 7-5 pe Sabalenka, dar Aryna consideră că jucătoarea din Cehia va avea o misiune foarte dificilă în finală și spune că Iga Swiatek este favorită.

„În acest moment sunt epuizată mental, dar cred că doar din cauza jocului, este o partidă grea pe care am pierdut-o. Cred că e normal să fii copleșit la un moment dat în aceste turnee de două săptămâni, în care nu te oprești din joc.

Sunt mereu meciuri foarte fizice, așa că zilele următoare voi petrece. Nu, glumesc, ceea ce voi face este să mă odihnesc, să mă recuperez și apoi să mă întorc la antrenamente.

Iga joacă un nivel grozav de tenis, merge foarte mult la fileu, este agresivă tot timpul și închide multe puncte la linie, ceea ce uneori te poate pune în dificultate. E foarte greu să construiești un punct împotriva ei. Practic, ea arată un nivel foarte înalt de tenis” - Aryna Sabalenka.

  • Va fi a patra finală de Grand Slam pentru Iga Swiatek (a treia la Roland Garros), iar poloneza s-a impus până acum de fiecare dată.
  • Swiatek și Muchova s-au mai întâlnit de două ori, iar Karolina a avut câștig de cauză în ambele meciuri: 4-6, 6-1, 6-4 la Praga (2019) și 6-4, 2-6, 10-8 la Prostejov (2020, turneu demonstrativ).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).