Iga Swiatek (1 WTA) s-a calificat fără prea mari emoții în finala de la Roland Garros, după ce a învins-o joi în semifinale pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (14 WTA), scor 6-2, 7-6(7).

Iga SwiatekFoto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

Iga Swiatek și Karolina Muchova vor juca finala de la Roland Garros

Lidera mondială nu a lăsat loc de surprize în semifinala jucată împoriva sportivei din Brazilia, pe care a încheiat-o după două seturi.

Iga a controlat primul set, care a fost într-un oarecare echilibru până la 2-2, de unde poloneza a câștigat patru gameuri la rând.

În setul al doilea, Haddad Maia a devenit mult mai agresivă, a condus cu 3-1, dar Swiatek a revenit după trei gameuri reușite consecutiv.

Finalul s-a decis la tiebreak, care a fost la fel de încrâncenat precum finalul setului, scor 9-7 pentru jucătoarea poloneză.

Partida a durat două ore și 11 minute.

În finala turneulul Roland Garros, Iga Swiatek o va întâlni pe Karolina Muchova (43 WTA), care a eliminat-o surprinzător în semifinale pe cea de-a doua favorită, Aryna Sabalenka.

Principala favorită a turneului are în palmares două trofee la Roland Garros, câștigate în 2020 și 2022.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).