Prima semifinală de pe tabloul feminin de la Roland Garros a adus o partidă extrem de încinsă, cu răsturnări de situație, la capătul căreia Karolina Muchova (43 WTA) a învins-o pe favorita Aryna Sabalenka (2 WTA), scor 7-6(5), 6(5)-7, 7-5.

Karolina MuchovaFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Aryna Sabalenka, eliminată de Karolina Muchova la Roland Garros

Deși pornea ca mare favorită, Sabalenka a fost condusă de Muchova în primul set și a revenit de fiecare dată, reușind să îl trimită la tiebreak, unde jucătoarea din Cehia s-a impus cu 7-5.

Setul secund a avut un scenariu asemănător și s-a disputat de la egal la egal, ajungând din nou la tiebreak, dar de această dată cea de-a doua favorită a turneului a egalat situația după un nou 7-5.

În setul decisiv, Sabalenka a început foarte bine și după trei gameuri câștigate la rând a avut o minge de meci pe care a ratat-o.

Karolina Muchova a revenit din nou, iar finalul a fost incendiar și a adus calificarea surprinzătoare a cehei, după ce și-a adjudecat ultimele patru gameuri.

Partida a durat trei ore și 17 minute.

Calificată în premieră într-o finală de Grand Slam, Karolina Muchova așteaptă duelul din cealaltă semifinală, în care se întâlnesc lidera mondială Iga Swiatek și Beatriz Haddad Maia (14 WTA), pentru a-și afla adversara din ultimul act.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).