​Casper Ruud (finalist anul trecut) a reușit să se califice în semifinalele de la Roland Garros 2023, norvegianul trecând de Holger Rune (sfătuit de Patrick Mouratoglou), scor 6-1, 6-2, 3-6, 6-3. „Finala” din penultimul act de la Paris va fi între Carlos Alcaraz și Novak Djokovic.

Novak DjokovicFoto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

>> Ce trebuie să facă Alcaraz pentru a-l învinge pe Djokovic la Roland Garros

Casper Ruud spune că Holger Rune a făcut prea multe greșeli în meciul din sferturile Roland Garros

La finalul partidei cu Holger Rune, norvegianul Ruud a admis că l-a prins într-o zi destul de slabă pe adversarul său, acesta oferindu-i multe puncte gratuite (erori neforțate).

„Sunt foarte ușurat (n.r. după victoria din sferturi). Am dorit un singur lucru de la acest meci, să evoluez fără presiune. Dar nu e deloc ușor, având în vedere miza duelului.

Rune joacă foarte agresiv, dar din fericire pentru mine azi nu s-a simțit prea bine pe teren în primele două seturi. A făcut multe erori, așa că am primit multe puncte gratuite.

În setul al treilea el a început să joace tot mai bine, dar în setul al patrulea am avut noroc să fac breakul timpuriu, iar apoi să-l mențin până la capăt” - Casper Ruud, citat de atptour.com.

Rezumatul partidei dintre Casper Ruud și Holger Rune

Sursa video: Eurosport

Roland Garros 2023, semifinale: Alcaraz vs Djokovic și Ruud vs Zverev

Cele două semifinale masculine de la Roland Garros vor avea loc în cursul zilei de vineri, orele de start urmând să fie confirmare de către organizatorii francezi.

Partidele pot fi urmărite în direct pe Eurosport.

Carlos Alcaraz (1) vs Novak Djokovic (3) / 1-0 meciuri directe

Casper Ruud (4) vs Alexander Zverev (22) / 1-2

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).