Miyu Kato a fost descalificată din proba de dublu feminin după ce a lovit involuntar un copil de mingi, dar sportiva din Japonia a putut reveni pe teren la dublu mixt.

Miyu Kato si Tim PuetzFoto: Frank Molter / DPA / Profimedia

>> Roland Garros: Reacția jucătoarei care a fost descalificată după ce a lovit involuntar un copil de mingi

Miyu Kato a părăsit conferința de presă plângând

Rămas fără banii pe care trebuia să-i primească pentru prezența în optimile de dublu feminin, Kato a făcut echipă cu germanul Tim Puetz și a obținut calificarea în semifinalele de dublu mixt.

După victoria din sferturi (7-6, 6-2 vs Luisa Stefani și Rafael Matos, campionii de la Australian Open), Miyu a început să plângă și a fost îmbrățișată de colegul ei.

Același lucru s-a întâmplat și la conferința de presă, după ce o jurnalistă i-a adresat o întrebare niponei: „Văd că ești foarte supărată, poți să ne spui măcar cât de greu ți-a fost să revii azi pe teren și ce sentimente ai avut?”.

Sursă video: Eurosport

După câteva minute, Kato a revenit și a răspuns la câteva întrebări în limba japoneză.

„După ceea ce s-a întâmplat duminică, nu m-am putut concentra deloc azi (n.r. luni). Nu am mai putut să înghit prea multe. Din fericire, colegul meu de echipă, Tim, a fost acolo pentru mine. Fără el, cu siguranță nu aș fi reușit.

Orice aș spune, realitatea este că mingea mea a lovit-o. Ăsta este adevarul. Nu pot spune altceva decât că îi cer scuze ei, partenerei mele de dublu feminin, oamenilor care au fost alături de noi, spectatorilor și organizatorilor turneului.

Mă aștept la o amendă, chiar și la o pedeapsă exemplară. Îmi voi înfrunta responsabilitățile. Astăzi tot ce vă pot spune este că sunt recunoscătoare că publicul nu m-a huiduit când am părăsit terenul ieri (n.r. duminică).

Singurul lucru pe care îl regret, și nu voi merge mai departe, este că, în mod normal, jucătorilor li se arată imagini din meci. Cu toate astea, ieri, acestea nu au fost disponibile. Nu știu dacă a fost ceva intenționat sau nu, dar se pare că nu vor să ni le arate.

Deci, nu pot decât să vorbesc despre ceea ce am văzut eu. Nu cred că mingea mea a lovit puternic. Nu spun asta pentru a mă absolvi de responsabilitate, dar cred că, pentru propria mea conștiință, ar trebui să am dreptul să revăd, chiar și în privat, imaginile pentru a-mi asuma adevărul.

Mi s-a spus că mingea a lovit-o în gât sau puțin mai jos pentru că se ținea de cutia toracică. Nu știu de ce adversarele mele, care erau cu spatele la copilul de mingi, au mărturisit că a fost lovită în cap și de ce au spus că sângerează. Nu cred că sângera. Nu înțeleg atitudinea adversarelor de a înrăutăți situația.

Când am ajuns astăzi la centru, mulți jucători au venit la mine și mi-au spus să merg cu capul sus, că toți sunt alături de mine și sunt acolo să mă susțină, ceea ce a fost foarte frumos pentru mine.

Sunt aici să joc tenis, iar astăzi am ieșit pe teren cu intenția de a juca cel mai bun tenis al meu” - Miyu Kato, citată de L'Equipe.

Kato și Puetz vor juca pentru un loc în marea finală împotriva echipei câștigătoare a meciului Aldila Sutjiadi (colega japonezei de la dublu feminin)/Matwe Middelkoop - Hao-Ching Chan/Fabrice Martin.

>> EXCLUSIV Una dintre marile rivale ale Simonei Halep ia atitudine în cazul de dopaj - Marele semn de întrebare