Agnieszka Radwanska a fost una dintre marile rivale ale Simonei Halep, cele două întâlnindu-se de 11 ori în circuitul WTA. Poloneza, fostă ocupantă a locului 2 mondial, a acceptat să stea de vorbă cu HotNews.ro pe marginea procesului de dopaj în care este implicată jucătoarea noastră.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> EXCLUSIV Patrick Mouratoglou despre cazul Simonei Halep: „Este șocant, niciun jucător nu a fost tratat atât de urât în ultimii 20 de ani” / Cum răspunde la întrebarea dacă va mai fi antrenorul ei

Agnieszka Radwanska, despre procesul Simonei Halep: „Chiar nu înțeleg de ce trebuie să aștepte atât ca să fie audiată”

Prezentă la Paris, fosta ocupantă a locului 2 mondial a vorbit despre Simona Halep, ea precizând că tenisului îi lipsește prezența româncei pe teren.

În plus, poloneza spune că nu înțelege de ce trebuie să dureze atât de mult audierea fostei sale rivale.

„Sunt foarte tristă că nu joacă, chiar cred că tenisului îi lipsește Simona. De asemenea, nu înțeleg de ce trebuie să aștepte atât de mult ca să fie audiată. Cred că totul (n.r. procesul) ar fi trebuit să se desfășoare mult mai rapid, să se fi luat deja o decizie până în acest moment.

A fost mereu o luptătoare, o războinică. A demonstrat de atâtea ori acest lucru că este acolo, că joacă un tenis grozav și chiar cred că poate reveni mai puternică” - Agnieszka Radwanska pentru HotNews.ro.

>> INTERVIU - Viitorul tenisului fără Federer, Nadal și Djokovic - Plus cazul Simonei Halep: „Sacrifici pe cineva care nu mai are 15 sau 20 de ani”

Cine este Agnieszka Radwanska

De-a lungul timpului, rivalitatea dintre cele două a fost una importantă pentru circuitul feminin, statistica reținând 11 meciuri directe.

Poloneza a triumfat în 6, iar Simona în 5 dintre partide.

Aga a fost cel mai sus în ierarhia mondială pe locul doi (pe 9 iulie 2012), a bifat 594 de victorii în carieră și a fost învinsă în 269 de cazuri. A adunat din premiile din tenis $27.683.807 și a câștigat 20 de turnee.

Succesul cel mai frumos al carierei a venit la Turneul Campioanelor, competiție pe care a cucerit-o la ediția din 2015.

Cele mai importante finale pe care le-a jucat în carieră au fost la Wimbledon (2012 - învinsă de Serena Williams) și la Indian Wells (2014 - depășită de Flavia Pennetta).

De știut:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping