După ce în 2020 ne prezenta ce mănâncă pentru a fi într-o formă atât de bună, Novak Djokovic a oferit un interviu la Roland Garros în care a detaliat rutina sa, care l-a ajutat să câștige 22 de titluri de Grand Slam.

Novak DjokovicFoto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

>>> Dieta draconică a campionului - Novak Djokovic, 16 ore nemâncat pe zi pentru extra energie

Novak Djokovic doarme 8-9 ore pe noapte pentru a se menține în formă

Prezent în sferturile turneului Roland Garros, Novak Djokovic (3 ATP) este unul dintre cei mai importanți jucători de tenis masculin din istorie.

Cu 22 de titluri de Grand Slam, Nole a dezvăluit de-a lungul anilor diverse secrete din rutina sa.

În 2020 sârbul a povestit despre alimentația pe care o are și care îl face să fie constant într-o formă fizică de invidiat, iar fostul lider ATP a oferit noi detalii despre pregătirea sa fizică și psihică. Djokovic a subliniat că somnul joacă un rol esențial în dezvoltarea sa.

„Da, somnul e foarte important. Probabil că e mai important decât orice mod de recuperare pe care l-ai putea face. Îmi place să dorm cel puțin 8 ore și jumătate pe noapte. Dorm destul de adânc, să spun așa/ Nu mă trezesc noaptea, iar corpul mi se recuperează în acest interval de timp.

Mai ales dacă ai parte de un efort fizic mare pe durata zilei, somnul este cel mai bun remediu, iar corpul tău îți cere asta. Somnul dintre ora 1:00 și 4:00 noaptea este cel mai important. Încerc să fiu deja într-un somn adânc în acea perioadă.

Nu mă duc prea devreme la somn, dar nici prea târziu, în jur de miezul nopții. Încerc să-mi fac acele 8-9 ore de somn de frumusețe. Cred că ajută mult la recuperare. Mă simt bine, mă simt proaspăt.

Îmi place să adorm câte 10-15 sau chiar 30 de minute. De-a lungul zilei am astfel de perioade când îmi place să ațipesc sau să meditez. Îmi dă un plus de energie.

Câteodată doar 5 minute de exerciții de respirație mă ajută să mă încarc cu energie pentru tot restul zilei. Am o întreagă rutină.” - a transmis Novak Djokovic, conform tennis365.com.