Beatriz Haddad Maia a obținut calificarea în sferturi la Roland Garros, sportiva din Brazilia învingând-o pe Sara Sorribes Tormo în cel mai lung meci din circuitul WTA în 2023.

Beatriz Haddad MaiaFoto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

Beatriz Haddad Maia, calificare după un meci de aproape patru ore

Favorită 14 la Grand Slamul de la Paris, Haddad Maia s-a impus în fața jucătoarei din Spania după trei ore și 51 de minute de joc, scor (3)6-7, 6-3, 7-5.

Fiecare set a avut o poveste interesantă: Beatriz a condus cu 5-2 și 6-5 în prima manșă, dar Sara a revenit și a avut câștig de cauză în tiebreak.

Sorribes Tormo a început perfect setul secund și a făcut două breakuri (3-0), dar au urmat șase gameuri consecutive câștigate de braziliancă.

Haddad Maia a condus cu 5-3 în decisiv (game în care a ratat trei mingi de meci), dar a avut nevoie de prelungiri pentru a-și adjudeca manșa: 7-5.

„Visul meu este să fiu numărul 1, dar și să fac o diferență în viața cuiva” - Beatriz Haddad Maia, la interviul de pe teren.

De știut:

  • Haddad Maia se va duela în sferturi cu Ons Jabeur (favorită 7).
  • Beatriz este obișnuită cu meciurile lungi: deținea precedentul record din acest an (o înfrângere după 3 ore și 41 de minute cu Anhelina Kalinina - sferturi WTA Roma) și a fost învinsă după o partidă asemănătoare și de Sorana Cîrstea (3 ore și 29 de minute - primul tur de la WTA Dubai).
  • Beatriz Haddad Maia este a doua jucătoare din Brazilia care ajunge în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam (în Era Open), după Maria Bueno, în urmă cu 55 de ani (Roland Garros, Wimbledon și US Open în 1968).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).

>> Invidia ca stare de fapt

>> VIDEO Rusoaica Daria Kasatkina și „cel mai urât moment” după înfrângerea cu ucraineanca Elina Svitolina

>> Bella Ciao cu Novak Djokovic

>> Ucraineanca Elina Svitolina și belarusa Aryna Sabalenka, duelul declarațiilor înaintea meciului din sferturi