​Ucraineanca Elina Svitolina a învins-o pe rusoaica Daria Kasatkina în optimi la Roland Garros, iar cele două sportive nu au dat mâna la finalul partidei de pe arena Suzanne-Lenglen.

Elina Svitolina si Daria KasatkinaFoto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

>> Ucraineanca Elina Svitolina și belarusa Aryna Sabalenka, duelul declarațiilor înaintea meciului din sferturi

Daria Kasatkina, huiduită de public pentru că nu a dat mâna cu Elina Svitolina

Kasatkina este jucătoarea din Rusia care a câștigat respectul ucrainencelor după ce a criticat războiul comandat de Vladimir Putin, iar Daria știa că Elina nu va dori să dea mâna la fileu și s-a rezumat la un simplu semn de la distanță.

Svitolina a răspuns printr-un gest asemănător, dar publicul a fluierat-o pe rusoaică, iar aceasta a reacționat pe Twitter.

„Părăsesc Parisul cu un sentiment foarte amar. În toate aceste zile, după fiecare meci jucat la Paris, am apreciat și am mulțumit fanilor pentru că au fost alături de jucători. Dar ieri am fost fluierată pentru simplul fapt că am fost respectuoasă cu poziția adversarei mele de a nu da mâna.

Eu și Elina am arătat respect una pentru cealaltă după un meci foarte greu, iar ieșirea din arenă a fost cel mai urât moment al zilei.

Fiți mai buni, iubiți-vă unii pe alții, nu împrăștiați ură. Încercați să faceți această lume mai bună. Voi iubi Roland Garros pentru totdeauna, indiferent de ce se întâmplă. Ne vedem la anul” - Daria Kasatkina pe Twitter.

De știut:

  • Jucătoarele învinse de Svitolina la Roland Garros 2023: Martina Trevisan (24 WTA), Storm Hunter (204 WTA), Anna Blinkova (56 WTA), Daria Kasatkina (9 WTA).
  • Elina a ajuns pentru a patra oară în sferturile de finală ale Grand Slamului de la Paris, după edițiile din 2015, 2017, 2020.
  • Elina Svitolina se va duela pentru un loc în semifinale cu belarusa Aryna Sabalenka (favorită 2).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).

>> Roland Garros: Reacția jucătoarei care a fost descalificată după ce a lovit involuntar un copil de mingi