Elina Svitolina (192 WTA) pare să revină treptat la forma care a consacrat-o, după o nouă victorie la Roland Garros în fața rusoaicei Daria Kasatkina (9 WTA), scor 6-4, 7-6(5).

Elina SvitolinaFoto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

>> INTERVIU - Viitorul tenisului fără Federer, Nadal și Djokovic - Plus cazul Simonei Halep: „Sacrifici pe cineva care nu mai are 15 sau 20 de ani”

Daria Kasatkina, eliminată de Elina Svitolina în optimi la Roland Garros

Deși Kasatkina a câștigat primul game al setului 1, Svitolina a revenit excelent, a condus cu 4-1 și chiar dacă a slăbit ritmul pe final, a reușit să se impună.

Setul al doilea s-a jucat de la egal la egal, cele două jucătoare au condus pe rând și totul s-a decis la tiebreak, unde ucraineana a profitat de greșelile rusoaicei și a decis calificarea după 7-5.

Partida a durat aproape două ore. În sferturile de finală,

Elina Svitolina va întâlni câștigătoarea dintre americanca Sloane Stephens (30 WTA) și belarusa Aryna Sabalenka, a doua favorită a turneului.

Svitolina a ajuns pentru a patra oară în sferturile de finală de la Roland Garros, după edițiile din 2015, 2017, 2020.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).