Scriitorul și analistul sportiv Radu Paraschivescu a analizat în emisiunea radio „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” situația în care se găsește Simona Halep, fostul număr 1 mondial din România care acuză ITIA că nu îi oferă șansa la un proces rapid în cazurile de dopaj în care e implicată.

Simona HalepFoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

„E firească nerăbdarea Simonei Halep, care este oprită de la tenis de 7 luni deja. Există un segment profund și numeros de populație care vede în povestea cu Simona Halep o conspirație. Cineva vrea să ne dea la cap, vrea să taie picioarele uneia dintre marile sportive din România.

Alții își aduc aminte că a mai existat o asemenea cauză națională - pentru că la noi sportivii sau echipele devin cauze naționale, și asta s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Sydney, cu Andreea Răducan și nurofenul ei. Și atunci a existat un val de indignare. Și atunci s-au auzit reproșuri scrâșnite la adresa unui for care deposedează un sportiv de o medalie olimpică.

Simona Halep este un nume uriaș în sportul nostru, lucrurile sunt mai nuanțate. Este singurul nostru performer de talie mondială, nu avem altul acum. Reacțiile românilor sunt fascinante în varietatea lor. Am prieteni care vin cu soluții fanteziste, spuse eufemistic”, a explicat Radu Paraschivescu.

Citește mai mult pe gsp.ro