Rafael Nadal a împlinit sâmbătă vârsta de 37 de ani, iar cu o seară înainte acesta a suferit o intervenție chirurgicală minoră la o clinică din Barcelona, menită să îi trateze mușchiul psoas.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Marele absent al zilei de la Roland Garros

>>> FOTO Rafael Nadal și noua activitate după retragerea temporară din tenis

Rafael Nadal va absenta 5 luni după operația la șold

Rafael Nadal nu a mai disputat un meci oficial de la Australian Open, iar perioada pe care fostul lider ATP o traversează nu este din cele mai bune.

Ibericul a anunțat că nu va participa la ediția din acest an a Roland Garros, asta după ce se retrăsese deja de la restul turneelor unde ar fi participat în mod normal.

Acum, la o zi înainte de a împlini 37 de ani, Nadal a suferit o intervenție chirurgicală în Barcelona, iar jurnalistul Jon Wertheim a confirmat că operația a decurs bine și a precizat și cât va lipsi acesta de pe terenul de tenis.

„Mi s-a spus că operația lui Rafael Nadal a decurs bine. Intervenția a fost efectuată la Barcelona, în principal de Marc Philippon de la Clinica Steadman. Nadal a fost cusut, se îndreaptă spre casă pentru a sărbători ziua de naștere; i s-a dat un timp de recuperare preconizat de cinci luni.” - a fost mesajul jurnalistului.