​Elina Svitolina a revenit de curând în circuitul WTA și jucătoarea din Ucraina traversează o perioadă foarte bună. Vineri, aceasta s-a calificat în optimi la Roland Garros după ce a trecut de rusoaica Anna Blinkova, dar nu a dat mâna cu aceasta la finalul disputei.

Elina SvitolinaFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> Aryna Sabalenka și motivul pentru care a refuzat să vină la conferința de presă după calificarea în optimile Roland Garros

Elina Svitolina nu a dat mâna cu Anna Blinkova la finalul partidei care a calificat-o în optimi la Roland Garros

Campioană chiar înainte de Roland Garros la Strasbourg, Elina Svitolina este o voce a Ucrainei în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Sportiva care a câștigat Turneul Campioanelor în anul 2018 a învins-o pe Anna Blinkova în turul trei și s-a calificat în optimile turneului de Grand Slam de la Paris.

La finalul disputei, Svitolina nu a dat mâna cu rusoaica, însă și-a explicat imediat gestul.

„Totul a început cu guvernul Ucrainei, care a mers la negocieri cu guvernul Rusiei. Ei erau împotriva strângerii de mână pentru că nu împărtăşesc aceleaşi valori, evident, şi din cauza a ceea ce fac ruşii în ţara noastră. Suntem ucraineni, uniţi cu toţii cu scopul de a câştiga acest război. Facem tot ce este necesar.

Sunt ucraineancă. Îmi susţin ţara, fac tot ce pot pentru a-i susţine pe ucrainenii care sunt acum pe linia frontului şi luptă pentru pământul nostru, pentru ţara noastră. Vi-i puteţi imagina pe băiatul sau fata de pe linia frontului uitându-se la mine şi ca eu să mă comport ca şi cum nu se întâmplă nimic?

Îmi reprezint ţara. Am o voce şi am o poziţie în acest război. Este teribil ce fac guvernul rus şi soldaţii ruşi. Suntem cu toţii uniţi, ucrainenii.” - a spus Svitolina la conferința de presă.

Un lucru similar s-a întâmplat și în duelul dintre Marta Kostyuk și Aryna Sabalenka, dar conaționala Svitolinei a fost „sancționată” de publicul prezent pe arenă și huiduită.

Svitolina nu a avut parte de același tratament, iar fanii au trecut cu vederea gestul acesteia.

>>> Ucraineanca Marta Kostyuk explică de ce nu o respectă pe Aryna Sabalenka

>>> Jurnalistă din Ucraina, concluzie clară după o conferință de presă tensionată: Aryna Sabalenka susține războiul