Daria Kasatkina a avut nevoie de doar 55 de minute pentru a obține calificarea în optimile de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

Daria KasatkinaFoto: Christophe Ena / AP / Profimedia

>> Marta Kostyuk și jucătoarea din Rusia care a câștigat respectul ucrainencelor

Daria Kasatkina, victorie clară cu Peyton Stearns

Kasatkina, a noua favorită a competiției de la Paris, s-a impus categoric în fața americancei Peyton Stearns, scor 6-0, 6-1.

Sportiva din Rusia a dictat ritmul, a lovit mult mai precis decât adversara sa (12 erori neforțate, în timp ce Peyton a comis 30) și a jucat aproape de fiecare dată cu primul serviciu (93%).

>> FOTO Ce putem cumpăra de la Roland Garros - Fără promoție la tigăi

De știut:

  • Pentru Daria urmează un duel cu învingătoarea partidei dintre rusoaica Anna Blinkova (56 WTA) și ucraineanca Elina Svitolina (192 WTA).
  • În vârstă de 21 de ani, Stearns este antrenată de Gabriel Trifu, căpitanul echipei de Cupa Davis a României. Ea a eliminat-o în turul precedent pe Jelena Ostapenko (campioana din 2017).

>> VIDEO Daria Kasatkina, candidată serioasă la lovitura turneului feminin de la Roland Garros

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).