Emma Răducanu nu va mai fi antrenată de Sebastian Sachs, iar germanul a explicat de ce colaborarea dintre cei doi s-a încheiat după doar șase luni.

Emma Raducanu si Sebastian SachsFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sebastian Sachs și despărțirea de Emma Răducanu: „Situațiile dificile au dus la conversații dificile”

Sachs este al cincilea antrenor de care se desparte Emma Răducanu în ultimele 25 de luni, după Nigel Sears, Andrew Richardson, Torben Beltz și Dmitry Tursunov (rusul a precizat că el a pus capăt colaborării).

Tursunov avertizase în privința unor „semnale de alarmă”, iar Sachs a precizat că s-a despărțit de Răducanu în urma unor „situații dificile” (poate fi vorba despre accidentările Emmei, însă germanul nu a oferit detalii).

„Este păcat, desigur, pentru că îmi place Emma și am lucrat foarte bine împreună pe teren. Dar, din păcate, situațiile dificile au dus la conversații dificile și în cele din urmă am ajuns la această decizie.

Îi doresc însănătoșire grabnică și sper să o revăd curând pe teren, în formă maximă” - Sebastian Sachs pentru Eurosport Germania.

Sachs a condus-o anul trecut pe Belinda Bencic către aurul olimpic de la Tokyo. El a lucrat și cu Victoria Azarenka (fostă lideră mondială).

Emma Răducanu vrea să revină pe teren la US Open 2023

În sezonul 2023, Emma Răducanu a jucat doar 10 meciuri: 5 victorii și 5 înfrângeri. A adunat din premiile din tenis $237.627, rezultatele ei din acest an fiind departe de așteptări.

De-a lungul timpului, Emma a avut tot felul de probleme pe terenul de tenis: a jucat cu băsici pe mâini și picioare, a acuzat dureri la spate și în zona abdominală, a afirmat că a rămas fără unghii la picioare, iar la Auckland s-a accidentat la gleznă.

Absentă de la Roland Garros 2023 după ce a suferit mai multe intervenții chirurgicale (la mâini și la gleznă), Răducanu nu va participa probabil nici la Wimbledon. Britanica va încerca să revină la timp pentru a participa la US Open, turneu pe care l-a câștigat în 2021.

Emma Răducanu și rezultatele obținute la Grand Slamuri după triumful de la US Open 2021

Australian Open: Turul 1 în 2022 și turul 2 în 2023

Roland Garros: Turul 2 în 2022 și forfait în 2023

Wimbledon: Turul 2 în 2022

US Open: Turul 1 în 2022.