Taylor Fritz a avut parte de o misiune dificilă în turul doi de la Roland Garros: al nouălea favorit nu s-a confruntat doar cu adversarul său, ci și cu publicul ostil.

Taylor FritzFoto: JB Autissier / Panoramic / Profimedia

>> Jucătoarea de 16 ani care vrea sa pună în pericol recordul lui Nadal și Djokovic

Taylor Fritz, conflict cu publicul de la Roland Garros

Aflat pe locul 8 în clasamentul ATP, Fritz l-a întâlnit pe francezul Arthur Rinderknech (78 ATP), iar fanii de pe arena Suzanne-Lenglen au făcut tot posibilul pentru a-i îngreuna sarcina americanului (l-au huiduit, au intonat imnul Franței).

Taylor a pierdut primul set cu 6-2, dar a revenit și s-a impus în următoarele trei, scor 6-4, 6-3, 6-4. Astfel, cei 28 de reprezentanți ai Franței au fost eliminați de la Roland Garros (la masculin și la feminin).

Înainte de a merge la adversar pentru a da mâna la fileu, Taylor le-a răspuns fanilor ducându-și degetul la gură.

Deloc surprinzător, gestul nu le-a picat bine celor aflați în tribune, care au fluierat pe toată durata interviului oferit pe teren de american.

„Mulțimea a fost atât de minunată, încât a trebuit să o las să mă stimuleze. M-au încurajat atât de bine, încât am vrut să mă asigur că voi câștiga. Mulțumesc, băieți” - Taylor Fritz, la interviul de pe teren.

În turul următor, Fritz se va duela cu argentinianul Francisco Cerundolo (cap de serie 23). Probabil că americanul nu va avea parte de o primire prea bună nici la această partidă.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).