S-a calificat în turul trei de la Roland Garros la doar 16 ani, dar acesta este doar începutul. Mirra Andreeva este senzația momentului în circuitul WTA, iar sportiva din Rusia a vorbit la conferința de presă despre visul ei ambițios.

Mirra AndreevaFoto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

>> Senzația momentului - Jucătoarea de 16 ani care sparge barierele la Roland Garros

Mirra Andreeva vrea să câștige 25 de Grand Slamuri pentru a-l depăși pe Novak Djokovic

După victoria cu Diane Parry, Andreeva (143 WTA) a afirmat la conferința de presă că-și dorește să câștige 25 titluri de Grand Slam pentru a-l depăși pe Novak Djokovic (sârbul are 22 în acest moment, la egalitate cu Rafael Nadal).

„Acesta este visul. Știu că Djokovic a câștigat 22 sau 23 de Grand Slamuri, așa că vreau să ajung până la 25, dacă va fi posibil. Nu știu. Dar voi juca pur și simplu.

Deocamdată obiectivul meu este să câștig meci de meci, să câștig următorul meci. Apoi, dacă voi câștiga acest meci, să câștig din nou următorul meci. Asta e tot. Doar să câștig meci cu meci.

Roger Federer, el a fost întotdeauna idolul meu, numărul 1 pentru mine. Dar după Roland Garros 2022, când Rafa Nadal a câștigat, nu știu de ce, dar în capul meu totul s-a întors. Acum, Rafa și Roger sunt pe primul loc, dar nu vreau să îl jignesc pe Novak, așa că îi voi pune pe toți trei pe același loc” - Mirra Andreeva, citată de Sportskeeda.

Prima amintire de la Roland Garros: Novak Djokovic cântând

„Cred că de anul trecut, când l-am întâlnit pe Djokovic la arena Suzanne Lenglen. Se ducea la vestiar și cânta un cântec. Aceasta este prima amintire care îmi vine în minte. Se pregătea înainte de meci. Nu-mi amintesc împotriva cui a jucat, dar era atât de relaxat” - Mirra Andreeva.

De știut:

  • Mirra a câștigat deja cinci meciuri la Grand Slamul parizian (trei în calificări și două pe tabloul principal - toate în două seturi) și are șase victorii în fața jucătoarelor din Top 100 WTA în acest an.
  • În turul trei de la Roland Garros, Mirra Andreeva o va întâlni pe Coco Gauff (favorită 6).
  • Andreeva a adunat deja 27 de victorii în acest an și a câștigat două turnee ITF W60 în Elveția: s-a impus la Chiasso (unde a învins-o și pe Alexandra Cadanțu-Ignatik) și la Bellinzona.
  • Jucătoarea din Rusia are doar trei înfrângeri în 2023: vs Alina Korneeva (Australian Open - finala junioarelor), Aryna Sabalenka (WTA Madrid - optimi) și Kamilla Rakhimova (Paris Challenger - optimi).

Cine este Mirra Andreeva

Are 16 ani și este cea mai mică fată a familiei (mai are trei surori). Sora Erika (18 ani) este locul 147 în ierarhia mondială.

Mama Raisa se uita la Australian Open în timp ce era gravidă cu Erika (una dintre surorile mai mari) și le-a transmis fetelor dragostea pentru tenis.

Cele patru surori ale familiei, la început de 2021