​Pe terenurile secundare de la Roland Garros nu mai pot fi văzuți cameramani care să filmeze partidele de la cel de-al doilea Grand Slam al anului din tenisul mondial.

Camere de filmare care au inlocuit cameramanii la Roland GarrosFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Cameramanii au fost înlocuiți pe terenurile secundare de la Roland Garros

Tehnologia a evoluat foarte mult în ultimii ani, iar oamenii au fost înlocuiți pe terenurile secundare din complexul de la Porte d'Auteuil.

Concret, în afară de Philippe Chatrier, Suzanne Lenglen, Simonne Mathieu și Terenul 14 (din capătul complexului) nu mai poi fi văzuți cameramani care să filmeze partidele de la Roland Garros.

Există o cameră centrală (poziționată cât mai sus și care oferă imagini cu tot terenul pe care se joacă) și două camere la centrul terenului, câte una pentru fiecare jucătoare.

Cele două camere din apropierea fileului sunt controlate de la distanță, iar ele se rotesc după jucătoare în funcție de mișcarea din teren a acestora.

Terenul 14: Cameră centrală fixă, dar și cameraman

Terenuri secundare de la Roland Garros, fără cameramani

De asemenea, pentru cei pasionați de realitatea virtuală există un loc în cadrul complexului de la Roland Garros unde își pot arăta abilitățile. Pot fi, la nevoie, Federer, Nadal sau Djokovic. Ai parte de statistici în timp real și poți vedea chiar cu ce viteză ai servit, de exemplu.

Francezii au reușit să rezolve și problema nocturnei, acum fiecare teren din complex beneficiind, la nevoie, de lumină artificială. Există stâlpi de nocturnă pe fiecare teren, aceștia fiind telescopici.

>> Jurnalistă din Ucraina, concluzie clară după o conferință de presă tensionată: Aryna Sabalenka susține războiul