​Gael Monfils a reușit una dintre cele mai spectaculoase reveniri de la această ediție de Roland Garros, dar francezul a fost nevoit să declare forfait înaintea meciului din turul al doilea.

Gael MonfilsFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gael Monfls, forfait înaintea meciului cu Holger Rune de la Roland Garros

Revenit pe teren la Indian Wells, după ce a fost nevoit să stea departe de teren timp de mai multe luni din cauza problemelor medicale, Monfils (ajuns pe locul 394 în clasamentul ATP) l-a învins în cinci seturi pe Sebastian Baez (42 ATP).

Argentinianul a condus cu 4-0 în setul decisiv, dar Gael (36 ani) a găsit puterea de a reveni și s-a impus cu 7-5.

Francezul trebuia sa-l întâlnească pe Holger Rune în runda secundă a Grand Slamului parizian, dar a dezvăluit la conferința de presă că este nevoit să abandoneze.

„Există o problemă cu încheietura mâinii pe care nu o pot rezolva. Din păcate, medicul a spus că nu este recomandat să joc cu acest tip de accidentare” - Gael Monfils.

În aceste condiții, Rune (favorit 6) se califică în turul trei și va juca împotriva câștigătorului partidei dintre italianul Andrea Vavassori (148 ATP) și argentinianul Genaro Alberto Olivieri (231 ATP).

Fost ocupant al locului 6 în ierarhia mondială (noiembrie 2016), Monfils a afirmat recent că se va retrage din tenis dacă va suferi o nouă accidentare gravă.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).