Lesia Tsurenko a învins-o pe Barbora Krejcikova în primul tur de la Roland Garros, dar jucătoarea din Ucraina a fost tristă la conferința de presă.

Lesia TsurenkoFoto: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

Lesia Tsurenko spune că orașul ei natal a fost bombardat de 16 ori în luna mai

Născută la Volodymyrets, Lesia (66 WTA) le-a explicat jurnaliștilor de ce nu este fericită, deși a învins-o pe câștigătoarea ediției din 2021 a Grand Slamului parizian.

„Dacă am o față nefericită este pentru că orașul meu a fost bombardat de 16 ori în luna mai... Ieri, o parte dintr-o rachetă a aterizat la 100 de metri de casa mea.

Probabil că fața mea nu este super fericită doar din această cauză. Nu pentru că intru în vestiar și răspândesc ură față de cineva” - Lesia Tsurenko, la conferința de presă.

Tsurenko (34 ani) a vorbit și despre compatrioata ei Marta Kostyuk, care a fost huiduită de public după ce a refuzat să dea mâna cu Aryna Sabalenka.

„Cât despre Marta Kostyuk... Cred că acea fată tânără și talentată din țara care se luptă acum cu războiul nu merită așa ceva. Da, asta e părerea mea” - Lesia Tsurenko.

De știut:

  • În turul următor, Lesia Tsurenko va juca împotriva americancei Lauren Davis (52 WTA).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).

>> Ucraineanca Marta Kostyuk reacționează după ce a fost huiduită de fani la finalul meciului cu Aryna Sabalenka

>> O jucătoare de tenis ucraineană a refuzat să-și salute adversara rusoaică: „O bombă a explodat lângă casa bunicilor mei” / Replica rusoaicei