Condusă cu 6-2, 3-1 de Victoria Azarenka, Bianca Andreescu a reușit să întoarcă soarta partidei și a obținut calificarea în turul doi de la Roland Garros. La conferința de presă, canadianca a explicat cum „i-a revenit spiritul de luptătoare” și cum a trecut de fosta lideră mondială.

Bianca AndreescuFoto: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> FOTO Momentul de răceală dintre Sorana Cîrstea și Bianca Andreescu

Bianca Andreescu vrea să câștige un Grand Slam pentru bunica ei

Campioană la US Open 2019, Bianca (42 WTA) a dezvăluit că s-a gândit la bunica ei și la dorința acesteia. După două ore și jumătate de joc, sportiva cu origini românești s-a impus cu 2-6, 6-3, 6-4.

„O să fiu sinceră, în acest meci am început să mă gândesc la bunica mea, care e foarte bătrână și de care sunt foarte apropiată.

Mi-a spus: 'Bianca, înainte să mor vreau să te mai văd câștigând un Grand Slam'. Asta mi-a sunat în minte când eram condusă cu set și 3-1.

Am devenit foarte emoționată, dar acest lucru a fost un catalizator, de acolo a venit schimbarea în jocul meu.

Mi-am spus că trebuie să schimb ceva și nu m-am mai gândit la scor, ci doar la fiecare punct în parte, am încercat să dau totul pentru a câștiga următorul punct și următorul.

Am început să servesc mult mai bine, am returnat bine, spiritul de luptă și-a făcut apariția. Sunt foarte mulțumită” - Bianca Andreescu, citată de WTA.

  • În turul al doilea, Andreescu o va întâlni pe americanca Emma Navarro (75 WTA, venită din calificări).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).

>> Spiridușul

>> Sorana Cîrstea și principalul motiv al eliminării de la Roland Garros - Ce urmează pentru jucătoarea noastră