​Pe locul unde se aflau celebrele sere al complexului de la Porte d'Auteuil, organizatorii francezi au ridicat arena Simonne Mathieu. Este a treia ca mărime de la Roland Garros și ar putea foarte bine să fie denumită și „arena ascunsă”.

Arena Simonne MathieuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

>> EXCLUSIV Patrick Mouratoglou despre cazul Simonei Halep: „Este șocant, niciun jucător nu a fost tratat atât de urât în ultimii 20 de ani” / Cum răspunde la întrebarea dacă va mai fi antrenorul ei

Simonne Mathieu, unul dintre cele mai spectaculoase stadioane de la Roland Garros - Arena ascunsă

În 2019, oficialii de la Roland Garros inaugurau ceea ce avea să fie arena înlocuitoare pentru Bullring (stadionul rotund care a fost dărâmat, iar în locul lui a apărut un cochet părculeț unde fanii pot vedea pe șezlong toate meciurile din complex).

Dacă te afli pentru prima dată la Roland Garros atunci s-ar putea să ai unele probleme în găsirea arenei. Este poziționată aparte și mai departe de toate celelalte stadioane, ea aflându-se pe locul celebrelor sere ale complexului.

Este ascunsă de o vegetație frumoasă și deasă care te poate duce instant cu gândul că te afli la doar câțiva pași de vizitarea unei grădini botanice.

Trebuie spus din capul locului că oferă o vizibilitate incredibilă pentru spectatori, indiferent de locul pe care îl ocupi în tribune.

În plus, este cochetă și foarte aproape de teren (tribunele pot da senzația că vin efectiv peste terenul de joc), ceea ce conferă ideea incredibilă de apropiere față de jucătorii care se duelează pe zgură.

Are 5000 de locuri, este a treia ca mărime după imensul Philippe Chatrier și Suzanne Lenglen.

Localizat în sud-estul complexului, pe locul unde erau celebrele Sere D'Auteuil, stadionul propune o premieră în construcțiile eco-green, fiind una dintre principalele atracții ale evenimentului parizian.

O arenă semi-îngropată, înconjurată de specii de plante tropicale de pe patru continente (America, Africa, Oceania și Asia).

Imagini cu arena ascunsă de la Roland Garros - Simonne Mathieu

>> FOTO 5 ani de la titlul Simonei Halep - Cât s-a schimbat lumea tenisului, dar mai ales complexul de la Roland Garros

>> Imagini spectaculoase - Fanii au luat cu asalt complexul de la Roland Garros în prima zi de concurs

>> FOTO Ion Țiriac alături de fiul său și de Sorana Cîrstea pe Philippe Chatrier

>> Imaginea zilei: Și totuși Serena Williams este „prezentă” la Roland Garros