​Aflat la Roland Garros acolo unde îndeplinește rolul de consultant, dar și de comentator, Patrick Mouratoglou a acceptat să stea de vorbă cu HotNews.ro despre ultimele evenimente petrecute în cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep.

Patrick MouratoglouFoto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Patrick Mouratoglou spune că o va antrena în continuare pe Simona Halep

Antrenorul francez spune din capul locului că Simona are parte de un comportament incorect din partea ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), for care i-a amânat deja în trei rânduri audierea fostei lidere WTA.

De asemenea, Mouratoglou mai precizează că Halep va pierde toate punctele din clasamentul WTA, dar dă și o asigurare - va rămâne antrenorul Simonei: „Când oamenii au probleme eu nu-i părăsesc. Așa că voi fi acolo”

HotNews.ro: Trei amânari deja în cazul audierii Simonei și prea puține explicații din partea ITIA. Care sunt așteptările lui Patrick Mouratoglou în acest moment?

Patrick Mouratoglou: Sigurul lucru pe care Simona l-a cerut a fost să fie respectate regulile. Iar regulile pe care ITIA sau ITF le-au făcut spun că atunci când ești suspendat provizoriu, așa cum este cazul Simonei, ești îndreptățit să ai parte de o audiere cât mai rapidă.

Simona așteaptă să fie audiată începând din februarie. Tocmai a fost amânată audierea de la finalul lui mai, iar acum ar trebui să fie la finalul lunii iunie. Ar fi a patra tentativă.

Eu spun că nu respectă regulile, ceea ce este cu adevărat șocant. Simona nu a cerut în niciun moment vreun tratament special, a cerut doar să-și poată prezenta punctul de vedere alături de experții care o reprezintă.

HotNews.ro: Care ar fi următorii pași de urmat în acest proces interminabil?

Patrick Mouratoglou: Următorul pas în proces pentru ea este să fie în sfârșit audiată, pentru că vedem că ITIA amână constant acest lucru. De-abia apoi vom lua o decizie bazându-ne pe toate detaliile pe care le vom avea la momentul respectiv.

În ambele cazuri (n.r. face referire și la „neregularitățile” din pașaportul biologic) avem experți care studiază toate informațiile și care vor trage o concluzie. Vorbim despre unii dintre cei mai buni experți din lume în domeniul lor.

HotNews.ro: Când o vom putea vedea din nou pe Simona Halep jucând tenis în competițiile oficiale?

Patrick Mouratoglou: Problema este că a stat prea mult timp pe margine cu toate aceste amânări, iar probabil că-și va pierde toate punctele (n.r. din clasamentul WTA). A ratat patru Grand Slamuri și toate punctele doar pentru că ei nu și-au făcut treaba în mod corespunzător.

Deci, în momentul în care va putea juca din nou o va face începând de la zero, ceea ce este extrem de incorect, iar asta, repet, doar pentru că ei nu și-au făcut treaba corespunzător.

HotNews.ro: În istoria recentă, au existat cazuri de dopaj rezolvate mult mai rapid. Ce credeți că se întâmplă acum, de ce este atât de diferit cazul Simonei?

Patrick Mouratoglou: Desigur că există mereu o explicație, dar eu nu o am. Cred că modul în care au tratat-o pe Simona este unul dintre cele mai urâte episoade de care orice jucător a avut parte în ultimii 20 de ani. Este inacceptabil.

HotNews.ro: Veți continua să mai fiți antrenorul Simonei Halep?

Patrick Mouratoglou: Sigur, în primul rând pentru că avem o relație incredibilă, iar în al doilea rând atunci când oamenii au probleme eu nu-i părăsesc. Așa că voi fi acolo.

De știut:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping