Cel de-al treilea favorit al turneului, sârbul Novak Djokovic (3 ATP) a trecut fără probleme de primul tur la Roland Garros, după ce l-a învins pe ocupantul locului 114 mondial, americanul Aleksandar Kovacevic.

Novak DjokovicFoto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Novak Djokovic, duel cu Marton Fucsovics în turul doi al Roland Garros

Deși Djokovic și-a făcut jocul și a controlat fără emoții partida, deși Kovacevic a reușit să câștige 11 gameuri și să trimită setul al treilea la tiebreak.

Fostul lider mondial s-a impus după trei seturi în fața jucătorului din SUA, scor 6-3, 6-2, 7-6(1), după o partidă care a durat două ore și 28 de minute.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Novak Djokovic și Aleksandar Kovacevic.

În turul al doilea, Nole îl va întâlni pe maghiarul Marton Fucsovics (83 ATP), care în primul tur l-a eliminat pe francezul Hugo Grenier (122 ATP), scor 6-3, 5-7, 6-1, 6-3.

Novak Djokovic are în palmares două trofee cucerite la Roland Garros (2016 și 2021) și patru finale pierdute la Paris.

De știut despre Roland Garros 2023

  • Va fi pentru prima dată începând din 1998 când niciunul dintre Roger Federer (retras între timp din activitate) și Rafael Nadal (accidentat încă de la Australian Open) nu va fi prezent pe zgura de la Paris.
  • Alte absențe importante de la ediția din acest an a turneului major de la Paris sunt Nick Kyrgios, Andy Murray, Matteo Berrettini, Marin Cilic și Pablo Carreno Busta.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).

>> Novak Djokovic, „umbra” lui Rafa și frumusețea reverului cu o mână

>> Novak Djokovic și impactul retragerii lui Rafael Nadal - Anunț îngrijorător înainte de Roland Garros

>> Novak Djokovic spune cine este marele favorit la câștigarea Roland Garros 2023