​Va fi pentru prima dată începând din 2005 când Rafael Nadal nu va participa la Roland Garros, iar unchiul Toni a vorbit despre jucătorii care au cele mai mari șanse de a câștiga cel de-al doilea Grand Slam al anului.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> FOTO 5 ani de la titlul Simonei Halep - Cât s-a schimbat lumea tenisului, dar mai ales complexul de la Roland Garros

Toni Nadal spune că Novak Djokovic și Carlos Alcaraz sunt favoriți la Roland Garros 2023

Toni Nadal, care îl pregătește în prezent pe Felix Auger-Aliassime, a vorbit despre absența lui Rafa (obligat să declare forfait din cauza unei accidentări la șold) și a afirmat că Novak Djokovic și Carlos Alcaraz sunt favoriți pe zgura pariziană.

„Este dezamăgitor că Rafa nu poate juca, pentru că acesta este singurul turneu pe care nu l-a ratat niciodată de la începutul carierei sale. A fost ghinionist pentru că nu a reușit să se recupereze la timp, dar nu-i nimic: este păcat, dar viața merge înainte.

Dacă va juca anul viitor la Roland Garros? Da! Cred asta pentru că vreau să cred. Știu că în fiecare an este din ce în ce mai greu să câștigi, dar cred întotdeauna că lucrurile vor merge așa cum trebuie.

În opinia mea, primii doi favoriți sunt Djokovic și Alcaraz. Alcaraz pare să fie într-o formă mai bună decât Djokovic în acest moment, dar Djokovic este un mare campion - dacă este fizic bine, este greu de învins.

Alcaraz are și el avantajele sale. Sunt patru sau cinci jucători care pot ridica trofeul, dar dacă ar trebui să pariez pe cineva, ar fi Alcaraz și Djokovic.

Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Holger Rune și Casper Ruud - au perspective ceva mai bune decât ceilalți, dar vom vedea” - Toni Nadal pentru SportKlub.

Carlos Alcaraz vs Novak Djokovic, posibil duel în semifinalele de la Roland Garros

Alcaraz și Djokovic se vor afla pe aceeași parte de tablou, iar ipotetica lor întâlnire s-ar produce în penultimul act de la Roland Garros 2023.

Djokovic (36 de ani) și Alcaraz (20 de ani) s-au întâlnit o singură dată în circuitul ATP, pe zgura de la Madrid, la ediția din 2022. A fost 6-7(5), 7-5, 7-6(5) pentru iberic la capătul unui meci spectaculos.

De știut despre Roland Garros 2023

  • Va fi pentru prima dată începând din 1998 când niciunul dintre Roger Federer (retras între timp din activitate) și Rafael Nadal (accidentat încă de la Australian Open) nu va fi prezent pe zgura de la Paris.
  • Alte absențe importante de la ediția din acest a turneului major de la Paris sunt Nick Kyrgios, Andy Murray, Matteo Berrettini, Marin Cilic și Pablo Carreno Busta.

Roland Garros 2023 (al doilea Grand Slam al sezonului) va avea loc în perioada 28 mai - 11 iunie.