Aryna Sabalenka este una dintre marile favorite de la Roland Garros 2023, iar jucătoarea din Belarus va avea parte de un debut tensionat pe zgura pariziană: va întâlni o sportivă din Ucraina în runda inaugurală.

Aryna SabalenkaFoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 458. Toate evenimentele de sâmbătă, 27 mai, sunt LiveText pe HotNews.ro.

Aryna Sabalenka și duelul cu Marta Kostyuk: „Nu contează dacă mă urăște”

Sabalenka (cap de serie 2) va juca în primul tur împotriva Martei Kostyuk. Aflată pe locul 28 în clasamentul mondial, ucraineanca este foarte critică faţă de răspunsul „mult prea blând” al WTA la invazia Rusiei în țara ei.

La US Open 2022, Marta a refuzat să dea mâna cu belarusa Victoria Azarenka (fost loc 1 WTA), iar acest lucru s-ar putea repeta după meciul cu Sabalenka.

„Încerc să nu mă gândesc la aceste lucruri negative. Până la urmă, nu este treaba mea. Nu contează dacă mă urăşte! Nu pot face nimic în privinţa asta. Întotdeauna vor exista oameni care mă iubesc şi care mă urăsc. Dacă ea mă urăşte, nu este ceva reciproc.

În ceea ce priveşte lipsa unei strângeri de mână, pot să înţeleg acest lucru. Este dificil (pentru ucraineni) să dea mâna cu un belarus sau cu un rus. Ce mesaj ar aduce acasă?” - Aryna Sabalenka.

>> Aryna Sabalenka spune că jucătoarele din Ucraina încă o urăsc: „Un singur lucru s-a schimbat”

Campioana de la Australian Open a afirmat din nou că „ar pune capăt războiului” dacă ar avea această putere și a spus că „sportul nu trebuie politizat”.

„Noi suntem doar sportivi. Dacă le convine să nu-mi strângă mâna, aşa să fie” - Aryna Sabalenka.

De știut despre Roland Garros 2023

  • Va fi pentru prima dată începând din 1998 când niciunul dintre Roger Federer (retras între timp din activitate) și Rafael Nadal (accidentat încă de la Australian Open) nu va fi prezent pe zgura de la Paris.
  • Alte absențe importante de la ediția din acest a turneului major de la Paris sunt Nick Kyrgios, Andy Murray, Matteo Berrettini, Marin Cilic și Pablo Carreno Busta.

Roland Garros 2023 (al doilea Grand Slam al sezonului) va avea loc în perioada 28 mai - 11 iunie.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Aryna Sabalenka, declarațiile despre războiul din Ucraina și reproșul lui Lukașenko

>> Aryna Sabalenka reacționează după ce a fost dată drept exemplu de Lukașenko

>> Aryna Sabalenka și mesajul primit după ce a vorbit despre ura îndreptată spre ea în vestiarele WTA​