​Simona Halep are parte de „un meci” interminabil cu ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), instituție care tocmai i-a amânat pentru a treia oară audierea în cazul de dopaj. În aceste condiții, organizatorii de la Wimbledon nu au trecut-o pe Halep pe lista preliminară a sportivilor care vor participa la ediția din acest an.

Simona HalepFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep, devastată după noul mesaj primit de la ITIA - Reacția dură a fostei lidere WTA

Simona Halep nu a fost trecută pe lista participanților de la Wimbledon 2023 și va rata turneul de la All England Club

Pe siteul oficial al Grand Slamului, organizatorii de la Wimbledon au anunțat lista participanților pentru ediția din acest an (3-16 iulie), iar Simona nu se găsește pe aceasta.

Implicată în scandalul de dopaj, Simona a primit o nouă amânare (a treia) a audierii, ceea ce înseamnă că nu poate fi acceptată la vreo competiție de tenis.

Există o singură șansă (ce-i drept mai mult teoretică) pentru ca Simona să poată juca în acest an la Wimbledon: să-i fie ridicată suspendarea provizorie pentru dopaj (cazul său să fie judecat cumva în următoarea perioadă) și să primească un wild-card din partea britanicilor.

Halep s-a impus la Wimbledon la ediția din 2019, atunci când a trecut în marea finală de Serena Williams.

România le are pe lista preliminară a participantelor pe Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian.

ITIA vrea ca ambele spețe în care este implicată Simona Halep să fie judecate simultan

Potrivit Express.co.uk, ITIA a afirmat că a amânat procesul programat pe 28 mai pentru că dorește ca ambele spețe să fie judecate în aceeași zi.

Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz.

În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, precizează ITIA.

>> Mesajul unui multiplu campion de Grand Slam după o nouă amânare în procesul Simonei Halep

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Stere Halep, prima reacție în scandalul pașaportului biologic al Simonei Halep

ITIA spune că un proces de dopaj poate dura și până la un an de zile

Într-un comunicat de pe siteul său oficial, ITIA (n.r. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului) a precizat care sunt pașii pe care îi urmează în cazul unui sportiv care a fost testat pozitiv, cum este cazul Simonei Halep: testul /probe trimise la un laborator / rezultatele analitice raportate / rezultatele analizate / jucătorul este contactat / suspendarea provizorie / învinuirea sportivului / răspunsul jucătorului / jucătorul recunoaște în totalitate / jucătorul recunoaște doar parțial / decizie și sancțiune / jucătorul neagă / tribunal / decizie și sancțiune tribunal / recurs.

De știut:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Simona Halep și noua acuzație de dopaj - Ce scrie presa internațională

>> Darren Cahill ia atitudine după scandalul pașaportului biologic al Simonei Halep