Aflată pe locul 63 mondial, ucraineana Lesia Turenko speră ca jucătoarele din Ucraina să învingă sportivele din Rusia și Belarus de câte ori vor avea ocazia la Roland Garros.

Roland GarrosFoto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Lesia Tsurenko și mesajul către sportivii ucraineni de la Roland Garros

„Mesajul către toţi ceilaţi sportivi, înaintea Internaţionalelor Franţei, este mereu acelaşi: trebuie să mergem să îi învingem pe toate terenurile. Nu are niciun sens ca sportivii ucraineni să abandoneze. Ce imagine am arăta?”, a anunțat Tsurenko.

Aceasta s-a plâns şi faptul că sportivele ruse şi belaruse nu au arătat deloc că o susţin, deşi unele dintre ele îi erau prietene bune înainte.

„O singură persoană a venit să îmi vorbească în prima zi a războiului. Această persoană avea lacrimi în ochi pentru că se întâmplă ceva atât de teribil. Astăzi, nicio jucătoare (rusă sau belarusă) nu îmi mai vorbeşte. Nu simt simpatie pentru niciuna dintre ele.

Tot ce pot spune este că dacă ele suferă, noi suferim şi mai mult. Sunt multe moduri de a arăta că dezaprobi (invazia). Poţi să îţi schimbi cetăţenia sau să-ţi părăseşti ţara cu familia dacă îmi este teamă”, a adăugat sportiva ucraineană, conform News.ro.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).