Sofia Kenin ajungea în 2020 până în marea finală de la Roland Garros (a fost învinsă de Iga Swiatek), dar sportiva din SUA nu a mai reușit să obțină rezultate notabile în ultimii ani, iar la ediția din 2023 a Grand Slamului de la Paris a fost eliminată în runda inaugurală a calificărilor.

Sofia KeninFoto: Masatoshi Okauchi / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Sofia Kenin, învinsă de Margaux Rouvroy în calificările de la Roland Garros

Ajunsă pe locul 120 în clasamentul WTA, Kenin a cedat în două seturi în fața franțuzoaicei Margaux Rouvroy (locul 278 mondial), scor 6-4, 6-3. Meciul a durat o oră și 34 de minute.

Beneficiară a unui wildcard, Rouvroy o va întâlni în turul următor al calificărilor pe Iryna Shymanovich (211 WTA).

Campioană la Australian Open 2020, Sofia Kenin era văzută drept una dintre rivalele lui Ashleigh Barty și a sportivelor din fruntea ierarhiei WTA.

Strălucirea americancei s-a tot stins (a ieșit la un moment dat și din Top 300 WTA), iar în acest an a înregistrat 11 victorii și 12 înfrângeri.

De la idolul Maria Sharapova și până la concedierea tatălui

Povestea familiei Sofiei este una foarte interesantă: părinții săi s-au mutat din Moscova la New York cu mai mulți ani înainte ca Sofia să apară pe lume.

Sportiva s-a născut în Capitala Rusiei, iar la doar câteva luni după acest moment familia s-a mutat înapoi în SUA.

Sofia a început tenisul la Academia lui Nick Bollettieri, iar marele idol a fost Maria Sharapova.

La cele mai importante momente ale carierei (Australian Open 2020 și finala de la Roland Garros din același an), Sofia a fost pregătită de tatăl său. L-a concediat în mai 2021 (au mai lucrat apoi împreună).