​Simona Halep vrea să-și demonstreze nevinovăția în instanță, însă procesul fostei lidere mondiale a fost amânat pentru a treia oară de ITIA. Chiar dacă nume importante din tenis și-au exprimat opinia în privința situației prin care trece românca, jucătoarele din circuitul WTA au preferat să rămână tăcute.

Simona Halep si Patrick MouratoglouFoto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Patrick Mouratoglou spune că jucătoarelor din WTA le este teamă să o susțină pe Simona Halep

Simona a fost suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022, iar ITIA a acuzat-o recent pe fosta lideră WTA și de nereguli în pașaportul său biologic (ABP).

Cineva a întrebat la ultima postare a Simonei de ce aceasta nu este sprijinită de colegele din circuit, iar antrenorul Patrick Mouratoglou și-a spus opinia printr-un mesaj scurt: „Sunt speriate. Și au motive bune să fie...”.

Sursă foto: captură Instagram - Simona Halep

ITIA vrea ca ambele spețe în care este implicată Simona Halep să fie judecate simultan

Potrivit Express.co.uk, ITIA a afirmat că a cerut amânarea procesului programat pe 28 mai pentru că dorește ca ambele spețe să fie judecate în aceeași zi.

„Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz.

În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, precizează ITIA.

>> Mesajul unui multiplu campion de Grand Slam după o nouă amânare în procesul Simonei Halep

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Stere Halep, prima reacție în scandalul pașaportului biologic al Simonei Halep

ITIA spune că un proces de dopaj poate dura și până la un an de zile

Într-un comunicat de pe siteul său oficial, ITIA (n.r. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului) a precizat care sunt pașii pe care îi urmează în cazul unui sportiv care a fost testat pozitiv, cum este cazul Simonei Halep: testul /probe trimise la un laborator / rezultatele analitice raportate / rezultatele analizate / jucătorul este contactat / suspendarea provizorie / învinuirea sportivului / răspunsul jucătorului / jucătorul recunoaște în totalitate / jucătorul recunoaște doar parțial / decizie și sancțiune / jucătorul neagă / tribunal / decizie și sancțiune tribunal / recurs.

De știut:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Simona Halep și noua acuzație de dopaj - Ce scrie presa internațională

>> Darren Cahill ia atitudine după scandalul pașaportului biologic al Simonei Halep