Simona Halep a anunțat pe rețelele sociale că procesul său de dopaj a fost amânat de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului pentru a treia oară, iar ITIA a explicat marți de ce a luat această decizie.

Simona HalepFoto: lev radin / Alamy / Alamy / Profimedia

ITIA vrea ca ambele spețe în care este implicată Simona Halep să fie judecate simultan

Simona a fost suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022, iar ITIA a acuzat-o recent pe fosta lideră WTA și de nereguli în pașaportul său biologic (ABP).

Potrivit Express.co.uk, ITIA a afirmat că a amânat procesul programat pe 28 mai pentru că dorește ca ambele spețe să fie judecate în aceeași zi.

Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz.

În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, precizează ITIA.

>> Mesajul unui multiplu campion de Grand Slam după o nouă amânare în procesul Simonei Halep

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Stere Halep, prima reacție în scandalul pașaportului biologic al Simonei Halep

ITIA spune că un proces de dopaj poate dura și până la un an de zile

Într-un comunicat de pe siteul său oficial, ITIA (n.r. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului) a precizat care sunt pașii pe care îi urmează în cazul unui sportiv care a fost testat pozitiv, cum este cazul Simonei Halep: testul /probe trimise la un laborator / rezultatele analitice raportate / rezultatele analizate / jucătorul este contactat / suspendarea provizorie / învinuirea sportivului / răspunsul jucătorului / jucătorul recunoaște în totalitate / jucătorul recunoaște doar parțial / decizie și sancțiune / jucătorul neagă / tribunal / decizie și sancțiune tribunal / recurs.

De știut:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Simona Halep și noua acuzație de dopaj - Ce scrie presa internațională

>> Darren Cahill ia atitudine după scandalul pașaportului biologic al Simonei Halep