Simona Halep a anunțat pe rețelele sociale o nouă amânare din partea ITIA în cazul procesului său de dopaj (a treia), iar reacțiile au fost pe măsură. Boris Becker, fost lider ATP și multiplu campion de Grand Slam, a comentat pe marginea subiectului.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Boris Becker îi ia apărarea Simonei Halep și o îndeamnă să lupte pentru adevăr

Într-o postare pe Instagram, Halep acuză ITIA (Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului) de ipocrizie după ce instituția a cerut o a treia amânare în cazul său de dopaj (audierea ar fi trebuit să aibă loc pe 28 mai).

La scurt timp după precizările Simonei, Boris Becker i-a luat apărarea sportivei și a îndemnat-o să lupte în continuare pentru cauza sa.

„Rămâi puternică și dedicată! Adevărul va ieși la iveală. Respect”, a spus fostul lider al ierarhiei ATP.

În vârstă de 55 de ani, Boris Becker a urcat pe primul loc mondial pe 28 ianuarie 1991. A câștigat doar din premiile din tenis $25.080.956, iar de-a lungul carierei a câștigat șase titluri de Grand Slam: Australian Open (1991, 1996), Wimbledon (1985, 1986, 1989) și US Open (1989).

Reacția antrenorului Patrick Mouratoglou a apărut rapid în secțiunea de comentarii după postarea Simonei Halep: „Politica jocului dublu. Jocul pe care îl fac din ziua 1 (n.r. face referire la ITIA)”.

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Stere Halep, prima reacție în scandalul pașaportului biologic al Simonei Halep

ITIA spune că un proces de dopaj poate dura și până la un an de zile

Într-un comunicat de pe siteul său oficial, ITIA (n.r. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului) a precizat care sunt pașii pe care îi urmează în cazul unui sportiv care a fost testat pozitiv, cum este cazul Simonei Halep: testul /probe trimise la un laborator / rezultatele analitice raportate / rezultatele analizate / jucătorul este contactat / suspendarea provizorie / învinuirea sportivului / răspunsul jucătorului / jucătorul recunoaște în totalitate / jucătorul recunoaște doar parțial / decizie și sancțiune / jucătorul neagă / tribunal / decizie și sancțiune tribunal / recurs.

De știut:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Simona Halep și noua acuzație de dopaj - Ce scrie presa internațională