Daniil Medvedev (3 ATP) s-a calificat în finala Mastersului de la Roma, după ce a trecut în semifinale de grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP), după două seturi, scor 7-5, 7-5.

Daniil MedvedevFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Daniil Medvedev – Holger Rune, în finala ATP Roma

Rusul Daniil Medvedev a confirmat parcursul excelent din 2023, încununat cu prezența în cea de-a șasea finală din acest an.

Fostul lider mondial a început bine primul set și a condus cea mai mare parte, dar s-a văzut egalat de Tsitsipas, chiar înainte ca partida să se oprească pentru mai multe ore din cauza ploii.

După reluare, cel de-al treilea favorit al turneului s-a desprins și a câștigat primul set.

Setul secund s-a desfășurat după un scenariu asemănător, cu Medvedev la conducere, Tsitsipas a egalat situația și chiar a condus cu 5-4, pentru ca în final să cedeze cu același scor ca în primul set.

Partida a durat o oră și 47 de minute.

În finala de duminică, Daniil Medvedev îl va întâlni pe danezul Holger Rune, care s-a impus sâmbătă în fața lui Casper Ruud, după 6-7(2), 6-4, 6-2.

În acest an, Medvedev a câștigat titlurile de la Rotterdam, Doha, Dubai și Miami și a pierdut finala de la Indian Wells.

Mastersul de la Roma are loc în perioada 10-21 mai, pe zgură, face parte din categoria ATP 1000, are premii totale în valoare de €7.705.780, Novak Djokovic este campionul en-titre, iar Rafael Nadal deține recordul de titluri de la Foro Italico (10).