Elena Rybakina (6 WTA) s-a calificat în finala turneului „WTA 1000” de la Roma, după o partidă excelentă în semifinale în fața letonei Jelena Ostapenko (20 WTA), scor 6-2, 6-4.

Elena RybakinaFoto: Aaron Favila / AP / Profimedia

Elena Rybakina – Anhelina Kalinina, în finala WTA Roma

După două seturi și o oră și 41 de minute de joc, întrerupt în două rânduri din cauza ploii, jucătoarea din Kazahstan s-a calificat fără probleme în finala competiției.

Fosta câștigătoare de la Wimbledon 2022 a dominat primul set, pe care l-a câștigat fără emoții.

Începutul setului al doilea i-a aparținut Jelenei Ostapenko, care a condus cu 3-0 și 4-1. La scorul de 4-2 în favoarea letonei, partida a fost întreruptă de ploaie în două rânduri.

La reluare, Rybakina a reintrat excelent în meci, reușind să câștige patru gameuri consecutive și să se califice în marea finală.

În ultimul act al competiției, Elena Rybakina o va întâlni pe ucraineana Anhelina Kalininia (47 WTA), care s-a calificat surprinzător după ce a trecut de rusoaica Veronika Kudermetova, scor 7-5, 5-7, 6-2.

WTA Roma are loc în perioada 9-20 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de $3.572.618 și face parte din categoria „WTA 1000”. Campioana ultimelor două ediții este Iga Swiatek.