Jucătoarea ucraineană de tenis Anhelina Kalinina a refuzat să dea mâna cu adversara sa din Rusia după victoria sa în semifinalele Mastersului de la Roma, în Italia, vineri, potrivit CNN.

Anhelina KalininaFoto: Fabrizio Corradetti/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Anhelina Kalinina nu a dat mâna cu Veronika Kudermetova

„Nu am dat mâna pentru că ea este din Rusia. Nu este un secret de ce nu am dat mâna, pentru că această țară atacă Ucraina”, a declarat Kalinina reporterilor după meciul cu jucătoarea rusă Veronika Kudermetova.

„Așa că da, este vorba de sport, înțeleg, dar este și o declarație politică. Nu are nimic personal, dar nu este acceptabil ceea ce face Rusia", a spus ea.

Ucraineana Anhelina Kalinina (47 WTA) a produs surpriza și s-a calificat în finala turneului „WTA 1000” de la Roma, după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova (12 WTA), scor 7-5, 5-7, 6-2.

Kudermetova, întrebată despre relația sa cu Kalinina și despre influența „nuanțelor politice”, a spus: „Aici suntem sportivi. Suntem aici și ne place ceea ce facem aici. Nu contează din ce țară ești. Suntem sportivi și atât. Suntem aici să jucăm tenis”.

Kalinina a negat ideea că naționalitatea adversarei sale ar fi influențat natura tumultoasă a meciului, descriind-o pe Kudermetova ca fiind „o jucătoare de top, o jucătoare foarte bună. A fost vorba despre tenis”.

Ucraineanca în vârstă de 26 de ani a declarat că o bombă a explodat în apropierea academiei de tenis unde lucrează părinții ei din Kiev.

Ea a mai spus că bunicii ei s-au mutat din Nova Kahovka, orașul ei natal, după o explozie în apropierea casei lor.