Rafael Nadal a confirmat că nu-și va putea apăra titlul de la Roland Garros, iar rusul Daniil Medvedev a vorbit despre anunțul făcut de cel care a câștigat de 14 ori Grand Slamul de la Paris.

Rafael Nadal si Daniil MedvedevFoto: Eduardo Verdugo / AP / Profimedia

>> Rafael Nadal a anunțat când se va retrage din tenis

Medvedev vrea ca Nadal să revină, chiar dacă absența spaniolului reprezintă o oportunitate

Chiar dacă a recunoscut că absența lui Nadal reprezintă o oportunitate pentru ceilalți jucători, Medvedev spune că-și dorește ca ibericul să revină cât mai curând în circuit.

„Cred că este primul Roland Garros din ultimii 10 ani fără Rafa și probabil că în acești zece ani a câștigat de 9, 8 ori.

Absența lui deschide posibilitatea pentru mulți jucători, pentru că, chiar dacă nu ar fi, să spunem, 100% din punct de vedere fizic, dar ar decide să joace, ar fi printre favoriți, cu siguranță.

Sper să se întoarcă cât mai repede posibil, pentru că este un jucător extraordinar, un atlet extraordinar, unul dintre cei mai buni din istorie, putem discuta pe această temă (râde).

Sperăm să se întoarcă, să mai joace niște Grand Slamuri, atâta timp cât va putea, și vom vedea cum va fi” - Daniil Medvedev.

>> FOTO ​​L'Equipe, primă pagină spectaculoasă după ce Rafael Nadal a anunțat că nu va juca la Roland Garros

Aflat pe locul 3 în clasamentul ATP, Daniil Medvedev se va duela cu Stefanos Tsitsipas în semifinalele Mastersului de la Roma.

>> Carlos Alcaraz, mesaj emoționant după ce Rafael Nadal a vorbit despre retragerea din tenis

De știut:

  • Este pentru prima oară în ultimele 18 sezoane când Nadal ratează Roland Garros.
  • Nadal a adunat 112 victorii și doar 3 înfrângeri în cele 18 participări la Grand Slamul parizian.
  • Au trecut deja 120 zile de la ultimul meci disputat de Rafael Nadal: 4-6, 4-6, 5-7 vs Mackenzie McDonald (turul al doilea de la Australian Open).
  • Rafa a ajuns la nouă turnee importante ratate din cauza accidentării la mușchiul iliopsoas: Doha, Dubai, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roma și Roland Garros.
  • Rafael Nadal va rămâne cu doar 445 de puncte în clasamentul mondial și va ieși din Top 130 ATP, lucru care nu s-a mai întâmplat din martie 2003.
  • Nadal a ocupat prima poziție în clasamentul ATP timp de 209 săptămâni. Rafa deține recordul privind numărul de săptămâni consecutive în Top 10 ATP (912, între aprilie 2005 și mai 2023).
  • Rafael Nadal a triumfat de 14 ori la Roland Garros şi are în palmares 22 de titluri de Grand Slam (se află la egalitate cu Novak Djokovic).