Anunțurile făcute de Rafael Nadal (nu va juca la Roland Garros 2023, iar 2024 va fi probabil ultimul an din cariera sa) țin prima pagina a ziarelor, iar L'Equipe i-a dedicat un articol amplu celui cunoscut drept „Regele zgurii”.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

L'Equipe, după forfait-ul lui Rafael Nadal de la Roland Garros: „Un pământ fără regele său”

Francezii au titrat „Un pământ fără regele său”, făcând referire la cele 14 titluri cucerite de Nadal la Grand Slamul din Paris.

La rândul lor, jurnalișii de la Marca au transmis că îi vor fi mereu alături lui Rafa, indiferent de ce va alege acesta să facă în continuare.

Rafael Nadal s-a retras de la Roland Garros 2023

De 14 ori campion pe zgura de la Paris, ibericul a făcut tristul anunț în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o la Academia Rafa Nadal din Manacor.

„Sunt aici pentru diferite motive. Este imposibil pentru mine să joc la Roland Garros anul acesta. Decizia a fost luată de corpul meu. Nu intenționez să joc în lunile care vor urma.

Accidentarea pe care am suferit-o în Australia nu a evoluat așa cum mă așteptam. Participarea la Roland Garros este imposibilă. Nu voi putea fi acolo după mulți ani.

Mi se pare logic să fiu luat în calcul pentru Roland Garros, în condițiile în care sunt actualul campion al turneului. Sunt persoana care a câștigat de cele mai multe ori acolo, sunt mulți ani de rezultate excelente. Și este logic ca oamenii să se aștepte de la mine să revin, dar nu și de data aceasta” - Rafael Nadal, citat de Marca.

De știut:

  • Este pentru prima oară în ultimele 18 sezoane când Nadal ratează Roland Garros.
  • Nadal a adunat 112 victorii și doar 3 înfrângeri în cele 18 participări la Grand Slamul parizian.
  • Au trecut deja 120 zile de la ultimul meci disputat de Rafael Nadal: 4-6, 4-6, 5-7 vs Mackenzie McDonald (turul al doilea de la Australian Open).
  • Rafa a ajuns la nouă turnee importante ratate din cauza accidentării la mușchiul iliopsoas: Doha, Dubai, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roma și Roland Garros.
  • Rafael Nadal va rămâne cu doar 445 de puncte în clasamentul mondial și va ieși din Top 130 ATP, lucru care nu s-a mai întâmplat din martie 2003.
  • Nadal a ocupat prima poziție în clasamentul ATP timp de 209 săptămâni. Rafa deține recordul privind numărul de săptămâni consecutive în Top 10 ATP (912, între aprilie 2005 și mai 2023).
  • Rafael Nadal a triumfat de 14 ori la Roland Garros şi are în palmares 22 de titluri de Grand Slam (se află la egalitate cu Novak Djokovic).