Naomi Osaka a anunțat la începutul anului că este însărcinată și a spus că probabil se va întoarce în circuit la Australian Open 2024, iar un fost antrenor al Serenei Williams consideră că nipona poate reveni în elita tenisului feminin.

Naomi OsakaFoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Naomi Osaka le răspunde celor care îi pun la îndoială viitorul în tenis

Naomi Osaka poate redeveni lidera WTA, crede Rick Macci

Osaka a ieșit pentru prima dată din Top 10 în 2021, când și-a scurtat sezonul afirmând că încearcă să-şi protejeze sănătatea mintală. Ea a suferit o nouă cădere în 2022 și a încheiat anul pe locul 42 mondial. În prezent, Osaka este absentă din circuitul WTA, deoarece așteaptă primul ei copil.

Japoneza ocupă locul 395 WTA, dar Rick Macci spune că sportiva în vârstă de 25 de ani poate redeveni lideră a ierarhiei mondiale (acest lucru s-a mai întâmplat în 2019). Cunoscutul antrenor consideră că japoneza nu-și va pierde talentul, loviturile puternice și serviciul.

„Naomi Osaka, anul viitor, va reveni în Top 10 în mod fulminant 100%. Nu-și pierde talentul, loviturile laser sau acel serviciu exploziv. Condiția fizică și încrederea generală necesită timp, dar cu patru Grand Slamuri în buzunar, ea știe ce are de făcut.

Ea are capacitatea dată de Dumnezeu de a redeveni cea mai bună din lume. Nu poți cumpăra Grand Slamuri pe internet.

Ea cunoaște marea scenă și a deținut-o. Ea are armele necesare pentru a livra. Presiunea poate deveni din nou cel mai bun prieten al ei. Niciodată nu trebuie să excludeți un campion. Nu puteți face asta când se va întoarce, pentru că și-a dovedit valoarea.

Și mai sunt și alte jucătoare care, în orice zi, pot învinge pe oricine. Chiar dacă Iga este un pic, după părerea mea, un pic mai presus. Depinde puțin și de suprafață, dar cu siguranță pot forma o rivalitate, nu există nicio îndoială.

Dar tenisul feminin este fluid acum, știți, Serena s-a retras, Barty a părăsit scena, Osaka va avea un copil, așa că, la sfârșitul zilei, multe dintre jucătoarele cu pedigree nu mai sunt acolo, orice se poate întâmpla” - Rick Macci, potrivit Sportskeeda.

Naomi Osaka vrea să câștige aurul la JO 2024 și încă 8 titluri de Grand Slam

După ce va naște, Naomi Osaka vrea să revină cât mai repede la antrenamente, iar primul turneu important la care vrea să participe este Australian Open 2024.

În plus, asiatica are planuri mari și pentru Jocurile Olimpice de la Paris: își dorește medalia de aur în proba de simplu feminin.

Osaka nu este deloc zgârcită nici în legătură cu titlurile de Grand Slam pe care vrea să le mai câștige în carieră: asiatica dorește să-și mai treacă în CV nu mai puțin de opt turnee majore.

De știut despre Naomi Osaka

  • În vârstă de 25 de ani, Naomi se află în prezent pe locul 395 în ierarhia WTA.
  • Japoneza nu a mai jucat în circuitul mondial de la finalul lunii septembrie 2022, atunci când s-a retras de la turneul de la Tokyo înainte de meciul cu Beatriz Haddad Maia. La acel moment, Osaka a acuzat o accidentare la mușchii abdominali.
  • De-a lungul carierei, nipona a câștigat patru titluri de Grand Slam: Australian Open (2019, 2021) și US Open (2018, 2020).
  • Născută în orașul japonez Osaka, Naomi a urcat pe locul 1 în lume pe 28 ianuarie 2019. Are șapte titluri WTA în palmares (4 dintre ele de Grand Slam), a câștigat 265 de partide și a fost învinsă în 148.
  • A adunat doar din premiile din tenis suma de $21.177.252.
  • Deși stă departe de tenis de luni bune, iar în sezonul 2022 a jucat doar 23 de partide (14 victorii și 9 înfrângeri), Naomi Osaka o duce foarte bine atunci când vine vorba de încasări. Nipona conduce topul celor mai bine plătite sportive din lume pe 2022, cu încasări de $51 de milioane.