Iga Swiatek s-a accidentat și s-a oprit în sferturile turneului WTA 1000 de la Roma, iar lidera ierarhiei mondiale a avut parte și de un moment stânjenitor în timpul partidei cu Elena Rybakina.

Iga SwiatekFoto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Iga Swiatek, stânjenită după ce i-a sunat telefonul în timpul meciului cu Elena Rybakina

În primul game al partidei, la scorul de 40-40, un telefon a început să sune, iar arbitrul a cerut ca acesta să fie oprit.

Stânjenită, Iga a realizat că este vorba chiar de mobilul ei, l-a scos cu ceva probleme din geantă și i-a rugat pe cei din loja sa să se ocupe de apel.

Iga Swiatek s-a accidentat la Roma - Motive de îngrijorare înainte de Roland Garros

Sportiva din Polonia a câștigat prima manșă a meciului cu Elena Rybakina cu 6-2 și a condus cu 4-2 în setul secund, dar jocul ei a început să scârțâie și campioana en-titre de la Wimbledon a împins confruntarea în decisiv impunându-se în tiebreak (7-3).

La scorul de 2-2 în setul al treilea, lidera ierarhiei mondiale a anunțat că nu poate continua partida. Aceasta a acuzat dureri la coapsa piciorului drept și nu a vrut să riște o accidentare mai gravă înainte de Roland Garros (28 mai - 11 iunie).

Abandonul polonezei Iga Swiatek a venit după două ore și 18 minute de joc.

De știut:

  • Aceasta este a treia victorie consecutivă obținută de Elena Rybakina în meciurile oficiale cu Iga Swiatek. Poloneza câștigase prima întâlnire.
  • Elena Rybakina (favorită 7) va da în semifinalele de la Foro Italico peste letona Jelena Ostapenko (20 WTA, campioană la Roland Garros 2017).

WTA Roma, program semifinale

Elena Rybakina (7) - Jelena Ostapenko (20)

Veronika Kudermetova (11) - Anhelina Kalinina (30).

WTA Roma are loc în perioada 9-20 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de $3.572.618 și face parte din categoria „WTA 1000”. Campioana ultimelor două ediții este Iga Swiatek.