Înfrângerea suferită de Novak Djokovic în fața lui Holger Rune în sferturile Mastersului de la Roma marchează o premieră după 19 ani pentru turneul de la Foro Italico: în marea finală nu se va afla nici sârbul, dar nici Rafael Nadal.

Novak Djokovic si Rafael NadalFoto: Victor Joly/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Finala de la ATP Roma, fără Rafael Nadal sau Novak Djokovic pentru prima oară după 19 ani

Ultima finală de la Roma în care nu au fost implicați Nadal și Djokovic a fost cea din 2004: Carlos Moya îl învingea pe David Nalbandian cu 6-3, 6-3, 6-1.

Începând de la ediția din 2005, cel puțin unul dintre marii jucători a ajuns în ultimul act al competiției. Nadal a trecut atunci de Guillermo Coria, iar prima finală a lui Djokovic a venit în 2008 (victorie în fața lui Stan Wawrinka).

Prima întâlnire dintre Nadal și Djokovic în ultimul act de la Roma a avut loc în 2009, iar ibericul a avut câștig de cauză.

În acest an, Rafa nu a putut juca pe zgura de la Roma fiind accidentat (ar putea rata și Roland Garros), iar Nole a cedat în trei seturi în fața danezului Rune.

ATP Roma, programul semifinalelor

Holger Rune (7) - Casper Ruud (4)

Yannick Hanfmann / Daniil Medvedev (3) - Stefanos Tsitsipas (5) / Borna Coric (15).

Mastersul de la Roma are loc în perioada 10-21 mai, pe zgură, face parte din categoria ATP 1000, are premii totale în valoare de €7.705.780, Novak Djokovic este campionul en-titre, iar Rafael Nadal deține recordul de titluri de la Foro Italico (10).