Veronika Kudermetova s-a calificat în semifinalele turneului „WTA 1000” de la Roma, dar rusoaica a ieșit în evidență printr-o observație care nu își avea locul la adresa arbitrului de linie.

Veronika KudermetovaFoto: Laurent Lairys / Panoramic / Profimedia

Veronika Kudermetova spune că arbitrul de linie „este foarte bătrân”

În momentul în care conducea cu 3-0 în setul decisiv al meciului cu Qinwen Zheng (21 WTA), Kudermetova a considerat că o minge trimisă de chinezoaică a ieșit afară.

Arbitrul de scaun a coborât pentru a verifica urma, dar nu a putut să o identifice și a cerut ajutorul arbitrului de linie, care a indicat locul în care a văzut că a aterizat mingea (pe linie).

Deranjată de această decizie, Veronika i-a cerut explicații arbitrului de linie și i-a spus că nu poate avea încredere în arbitrul de linie pentru că acesta „este foarte bătrân”.

„Asta e greșeala ta, da? Cine se va ocupa de asta? Adică, dacă am greșit eu, îmi dai o amendă sau ceva de genul ăsta... Asta e o glumă. E foarte bătrân. Adică, cine va plăti pentru greșeala asta?” - Veronika Kudermetova.

Sportiva din Rusia s-a impus până la urmă cu 3-6, 6-3, 6-4 și o va întâlni pe ucraineanca Anhelina Kalinina (47 WTA) în penultimul act al competiției de la Foro Italico.

Criticată în timpul turneului de la Madrid pentru că a purtat sigla Tatneft pe piept (unul dintre giganții de petrol și gazde din Rusia), Kudermetova a afirmat că va renunța la însemnele companiei care o sponsorizează pentru a putea participa la Wimbledon 2023.

WTA Roma, program semifinale

Veronika Kudermetova vs Anhelina Kalinina

Elena Rybakina vs Jelena Ostapenko.

WTA Roma are loc în perioada 9-20 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de $3.572.618 și face parte din categoria „WTA 1000”. Campioana ultimelor două ediții este Iga Swiatek.