Novak Djokovic s-a impus în optimile turneului de la Roma în fața lui Cameron Norrie, scor 6-3, 6-4, dar partida a fost marcată de un gest nesportiv al britanicului.

Novak DjokovicFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Djokovic îl acuză pe Cameron Norrie de lipsa de fair-play

În timpul setului secund, sârbul a realizat că nu mai poate face nimic pentru a câștiga un punct și s-a întors cu spatele la adversar.

Atent doar la minge, Norrie nu l-a observat pe Djokovic și l-a lovit în picior cu un smash. Surprins, Nole i-a aruncat britanicului o privire ucigătoare.

La conferința de presă de după partidă, Novak Djokovic l-a criticat pe Norrie pentru lipsa de fair-play.

„M-am uitat la reluare când m-a lovit. M-a văzut periferic, pentru mine punctul era terminat... De asta m-am și întors cu spatele la fileu, știam că e gata punctul pentru mine. El poate face asta, e regulamentar, poate să ceară timeout medical înainte ca eu să servesc, poate țipa în fața mea, nu e interzis de regulament, dar nu e fairplay.

Sunt lucruri pe care noi jucătorii le știm, toți din vestiar știm că unele lucruri nu sunt fairplay. Nu se aplică așa ceva pe teren. Îl cunosc de mult timp, este un tip de treabă. Nu înțeleg acest comportament, dar așa stau lucrurile.

Tenisul nu e un sport corect tot timpul. El a ales să se comporte așa, eu doar am răspuns. Nu voi permite nimănui să mă trateze așa pe teren, voi răspunde. Ce se întâmplă pe teren, rămâne pe teren. Mergem mai departe” – a declarat Djokovic, conform Eurosport.

În sferturile de finală ale turneului „ATP 1000” de la Roma, Novak Djokovic (1 ATP) îl va întâlni pe norvegianul Holger Rune (7 ATP).