Iga Swiatek (1 WTA) a reușit calificarea în sferturile de finală ale turneului „WTA 1000” de la Roma, după o partidă grea în optimi în fața croatei Donna Vekic (24 WTA).

Iga SwiatekFoto: Julia Rahn / imago sportfotodienst / Profimedia

Donna Vekic, învinsă de Iga Swiatek la WTA Roma

Într-o partidă amânată luni din cauza vremii nefavorabile, lidera mondială s-a impus după două seturi și o oră și 36 de minute de joc, scor 6-3, 6-4.

Dacă în precedentele două partide de la Roma pierduse doar două gameuri timp de patru seturi, de data aceasta Swiatek a avut mai mult de muncit.

Primul set a fost controlat de poloneză, care a condus cu 4-1 și s-a impus ușor, însă în setul al doilea, Vekic a fost de la început în avantaj și a ținut ritmul până la 4-4.

În sferturile de finală, Iga Swiatek o va întâlni pe Elena Rybakina (6 WTA), cele două fiind singurele favorite din Top 10 rămase în competiție.

Dintre primele zece favorite ale întrecerii de la Foro Italico au mai rămas în competiție doar două: Iga Swiatek (1) și Elena Rybakina (7).

Au fost eliminate: Aryna Sabalenka (2), Jessica Pegula (3), Ons Jabeur (4), Caroline Garcia (5), Coco Gauff (6), Daria Kasatkina (8), Maria Sakkari (9) și Barbora Krejcikova (10).

WTA Roma are loc în perioada 9-20 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de $3.572.618 și face parte din categoria „WTA 1000”. Campioana ultimelor două ediții este Iga Swiatek.